Kopi af Kopi af Solcreme

Den bedste hudpleje rækkefølge – denne rutine skal du følge

Har du styr på din hudpleje rækkefølge? Det er nemlig ikke ligemeget i hvilken rækkefølge du påfører dine hudplejeprodukter i, og for at sikre den bedste effekt af dine produkter er det vigtigt du kender den rigtige måde at anvende dem på. Bliv ved med at læse og vi vil guide dig i hvilken rækkefølge du skal følge din hudplejerutine!

hudpleje rækkefølge

De vigtigste trin i hudpleje:

Det findes uendeligt mange ansigtshudplejeprodukter på markedet, og det er en stor jungle at finde rundt i. Men behøver du egentlig en 12-trins rutine for at holde din hud pæn? Nej, slet ikke. Først og fremmest: if it works, don’t fix it. Det vigtigste at huske på når det kommer til hudpleje er at du skal gøre det du synes virker for din hud. Og du kan faktisk holde en god rutine med et minimum af produkter

1. Ansigtsrens

Husk altid at rense din hud, både morgen og aften. Der er mange grunde til hvorfor det er så vigtigt at rense sin hud hver dag, først og fremmest handler det om at give din hud de bedst mulige vilkår for at regenerere samt sørge for at den er mest mulig modtagelig overfor dine hudplejeprodukter.

Din hud er modtagelig overfor snavs hele dagen og hvis du også bruger makeup, er det endnu vigtigere at du får renset huden grundigt hver dag. Når du sørger for at rense dit ansigt, gør det det nemmere for din hud at regenerere sig selv og du mindsker muligheden for tilstoppede porer. Ved at rense ansigtet fjerne du snavs, olie og døde hudceller fra huden og gør det derved nemmere for huden at absorbere de hudplejeprodukter som du anvender.

2. Creme

En god fugtgivende ansigtscreme der holder din hud smidig og gennemfugtet vil beskytte din hud og give et godt grundlag hvis du gerne vil lægge en pæn makeup

3. Solfaktor

Husk altid at bruge solcreme. Uanset om det er vinter eller sommer. Solcreme vil være den største tjeneste du kan gøre for din hud, og det er også det bedste anti-aging trick at huske solfaktoren. Læs mere om hvorfor du altid skal huske solcremen lige her

Hvis du vil eksperimentere lidt mere med din hudplejerutine, så kan du altid smide en serum, en ansigtsolie og en god toner oveni. Og hvis du gerne vil bruge lidt flere produkter end det mest basale så læs med herunder hvor vi gennemgår hvordan og i hvilken rækkefølge du skal anvende dine produkter.

Denne hudpleje rækkefølge skal du anvende:

Dine hudplejeprodukter har alle et forskelligt formål for din hud. Og det er ikke ligegyldigt hvilken rækkefølge du anvender dem i. Læs derfor med herunder hvor vi guider dig i den bedste rækkefølge for din hudplejerutine, så du kan få mest muligt ud af dine produkter.

Og det du altid skal huske er altid du altid skal huske på konsistensen på produktet. Du skal altid starte med det produkt der har den tyndeste konsistens og arbejde mod den tykkeste konsistens. På den måde sikrer du at hvert produkt kan trænge igennem det forrige, og således sikrer du at du udnytter effekten af hvert produkt.

1.  Ansigtsrens (morgen/aften)

Husk ALTID ALTID at rense dit ansigt. Især om aftenen og især hvis du har haft makeup på i løbet af dagen. Men uanset om du har brugt makeup eller ej, skal du rense dit ansigt om aftenen. Det vil stadig være blevet beskidt i løbet af dagen når du har rørt dit ansigt og generelt bare af at være ud og omkring.

Det er også en god ide at vaske det om morgenen, så du sikrer et starte dagen med et dejlig rent ansigt og kan påføre din morgenhudplejerutine med en frisk start.

2.  Toner (morgen/aften)

Når du har renset dit ansigt, er det en god ide at bruge en toner. Ansigts toner, eller skintonic, var førhen ofte alt for skrappe og fyldt med alkohol og bare virkelig hårde mod huden. Men nu om dage, findes der så mange lækre tonere på markedet som er fyldt med gode hydrerende ingredienser. Læs mere her omkring hvorfor du bør anvende skintonic.

Tænk på en god toner som en god primer for dit ansigt, der gør din hud mere modtagelig overfor resten af de produkter du anvender i din hudpleje rutine. F.eks. Melissa er et af de brands der har skabt en god fugtgivende toner.

3.  Serum (morgen/aften)

Serummer er lidt af nogle vidunderprodukter inden for hudpleje. De er som shots til din hud, med super koncentrerede aktive ingredienser, og de er virkelig gode til at hydrere huden. Der findes enormt mange forskellige serummer, vi gennemgår hvordan du vælger den bedste til din hud her.

En god serum kan f.eks. være en serum med hyaluronsyre, og denne kan især være god i din aften rutine hvor den kan få lov at virke i fred og ro hele natten.

4.  Syre (aften)

Syre kan også gå under et step i din rutine der eksfolierer. En god creme indeholdende enten AHA eller BHA syre, og disse ingredienser udfører en kemisk eksfoliering på din hud. Det er meget mere skånsomt end en ansigtsscrub hvor du fysisk skrubber og dermed eksfolierer huden.

En god syreholdig creme vil eksfoliere det øverste lag døde hudceller af og dermed sørge for at din hud er mere modtagelig overfor de resterende produkter i din hudpleje.

Det kan være bedst at anvende syreingredienserne om aftenen så de kan få lov at virke hele natten.

5.  Creme (morgen/aften)

En god ansigtscreme er alfa omega for din hud. Både morgen og aften. En god creme vil sikre at din hud holdes fugtet og mættet, og vil samtidig skabe en barriere i løbet af dagen der vil skåne den for eksponering af skidt og snavs. Den vil også skabe et beskyttende lag ovenpå alle de produkter du har brugt forinden, og sikre at de yder den fulde effekt.

Når det kommer til ansigtscremer, er det bedste råd vi kan give faktisk at du bruger den du synes der fungerer for din hud. Husk at din hud kan have behov for at du udskiftet din ansigtscreme afhængigt af om det er vinter eller sommer. Luften er f.eks. mere tør og skadende for din hud om vinteren, og det kan være nødvendigt at anvende en federe creme til tør hud for at beskytte din hud i kulden.

6.  Olie (morgen/aften)

En god ansigtsolie er fænomenal til at hjælpe huden med den naturlige fedtbalance. En olie i sig selv er faktisk ikke særlig fugtgivende, men har utroligt mange andre positive egenskaber som f.eks. at sikre at din hud ikke overproducerer fedt.

Olier er produktet med den tykkeste konsistens i din hudplejerutine. Det skal derfor være det sidste step i din hudpleje. De kan penetrere huden gennem alle de forrige produkter du har anvendt og sørger for at skabe en barriere over de forrige produkter og sikrer dermed at din hud får mest muligt ud af alle de lækre produkter du anvender.

Husk derfor altid: ingen produkter kan trænge igennem olie, men olie kan trænge igennem alle andre produkter og du skal derfor huske altid at anvende olie som det sidste step i din rutine.

7.  Solfaktor (morgen)

I din hudplejerutine om morgenen skal du altid huske at slutte af med at påføre solcreme. Det bedste du kan gøre for din hud, er at beskytte den mod UV stråling, og en god solcreme som du anvender hver dag er derfor også det bedste anti-aging trick vi kan give dig.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder