kelly-sikkema-XU1-sAMZFqc-unsplash (1)

Hvad er serum – derfor skal du anvende ansigtsserum i din hudpleje

Hvad er serum? Det svar guider vi dig igennem i denne artikel, hvor du kan blive klogere på hvorfor du bør have et serum i din hudpleje og hvordan du anvender det. Ansigtsserum er et helt klar need to have i hudpleje rutinen og er essentielt hvis du gerne vi arbejde med specifkke udfordringer i din hud.

Hvad er serum?

Ansigtsserummer er efterhånden de helt store rockstjerner inden for hudpleje, men det kan være lidt af en jungle at navigere i alle de produkter og steps du kan indarbejde i din hudplejerutine, og hvad er serum egentlig? Det vil vi prøve at gennemgå, så du ved hvordan og hvorfor du bør bruge en god ansigtsserum hver aften!

Et serum er et hudplejeprodukt som er designet til at levere høje koncentrationerne af aktive ingredienser ind til din hud. Der findes mange forskellige serummer på markeret, og de falder alle i forskellige kategorier af hvad de har til formål at gøre for din hud.

Fælles for alle serummer er at de går ind og forbedre din hud, og da de er sammensat af mindre molekyler end du f.eks. finder i ansigtscremer, kan de effektivt penetrere huden og arbejde med den indefra. Hvorimod en ansigtscreme har til formål at danne en beskyttende hinde uden på din hud. Fordi et ansigtsserum indeholder en højere koncentration end ansigtscremer, vil de oftest også være dyrere at købe. Men det skal du ikke lade dig skræmme af, da den højere koncentration også betyder at du skal bruge langt mindre end serummet end du skal af din ansigtscreme.

Hvad kan et ansigtsserum?

Et serum kan altså give huden en koncentreret pleje, alt efter hvilke aktive ingredienser det pågældende serum indeholder. Serummer kan have mange forskellige virkninger og det er et hudplejeprodukt som alle kan bruge, uanset alder eller hudtype. I vores optik kan du kun komme for sent i gang, for serum er et helt klart need to have i din rutine.

Hvad er fordelene ved et serum?

Der er mange fordele ved serum, læs med herunder hvor vi gennemgår de vigtigste:

 • Øjeblikkelig absorbering

Fordi serummer er bygget op af mindre molekyler end f.eks. creme kan de penetrere huden utroligt hurtigt, og bliver effektivt absorberet af huden. Derudover intensiverer de også hudens effekt til at absorbere de produkter du putter ovenpå serummet, det hjælper f.eks. huden med bedre at absorbere din ansigtscreme.

 • Beroliger sensitiv hud

Hvis du døjer med urolig og sensitiv hud, kan serum være rigtig god til at berolige din hud. Fordi serummet trænger så effektivt ind i huden og arbejder med den indefra kan den derved stabilisere huden.

 • Mindsker fine linier og rynker

Ved at bruge serum vil du give din hud en fugt booster indefra og hjælpe med god hydrering af huden som vil få den til at se langt friskere og fyldig ud. Derudover indeholder nogle ansigtsserummer aktive ingredienser der arbejder med at mindste fine linier og rynker.

 • Sikrer en god barriere

Serummer indeholder vitamin C og vitamin E som fungerer som en god beskyttende barriere mod omverden.

 • Minimerer porer

Der er ingen mirakel kur mod store porer i huden, men en god serum kan hjælpe med at dine porer ikke bliver tilstoppede og de vil derved syne mindre.

 • Giver en smuk ensartet overflade og glød

Fordi serum kan trænge så dybt ind i huden og det er så effektiv en fugtgiver, indefra og ud, vil du meget hurtigt kunne se virkningen af serummet som vil hjælpe med at få din hud til at se mere ensartet og fyldig ud. Fordi det hjælper huden med at holde på fugten, oplever vi at du næsten med det samme ville kunne se at din hud ser sundere og friskere ud, grundet det fugtboost den får indefra med serummet.

Hvad er forskellen på creme og serum?

Den afgørende forskel på et serum og en creme er konsistensen. Serum har en meget tyndere konsistens end ansigtscremer, og det kan derfor penetrere huden hurtigere. Ansigtsserummer indeholder altid en række aktive stoffer og skal gå ind og nære huden. Ansigtscremer har derimod til formål at hydrere huden og have en fugtgivende funktion.

Disse to forskellige formål for huden er baseret på molekylesammensætningen af serummer og creme. Et ansigtsserum har mindre molekyler og i kombination med den højere koncentration af aktive ingredienser er serummer designet til at penetrere huden for at forbedre og nære den. Det er forskelligt fra serum til serum hvilken effekt de har, det afhænger af sammensætningen af ingredienser som serummet indeholder.

En ansigtscreme her derimod til formål at fugte huden. Cremer består af større molekyler og penetrere derfor ikke huden ligesom serummer gør, men skaber derimod en beskyttende barriere uden på huden.  

Det er derfor den rigtige kombination at anvende både et serum og en god fugtgivende ansigtscreme i din hudplejerutine.

Hvad er forskellen på Essens og Serum?

Essens og serum er ikke det samme, og de to kategorier af hudplejeprodukter har forskelligt formål for din hud. En essens skal du opfatte som en primer for resten af din hudpleje rutine. Du skal bruge essens som det første efter du har renset din hud, og inden du påfører et produkt, som f.eks. et ansigtsserum. Essens har en mere geleagtig konsistens et serum, og vil trænge ind i huden og forberede den til at tage bedre imod øvrige produkter. Det er derfor en rigtig god kombination at bruge både en essens og et serum, da essens indeholder færre aktive stoffer og fokuserer på at fugtgive huden og gøre den modtagelig for resten af din hudpleje.

Hvordan bruger man serum?

Hvornår skal du bruge serum i din hudpleje? Dit ansigtsserum skal du bruge som det sidste trin i din rutine, inden din primære fugtgivende pleje dvs. din ansigtscreme. Serum skal aldrig påføres ovenpå en creme da det derved ikke vil kunne trænge ordentligt igennem ind i huden.

Brug derfor serummet lige inden din ansigtscreme. Du kan godt bruge flere serummer på samme tid, dog anbefaler vi ikke at du anvender mere end 2 ansigtsserummer ad gangen. Du kan dog variere mellem at bruge to serummer om morgen og 2 nye serummer om aftenen til din rutine inden sengetid.

Et serum kan som nævnt være utroligt fugtgivende men det kan aldrig erstatte din ansigtscreme, da de to produkter har helt forskellig effekt på din hud. Husk derfor altid at bruge en god ansigtscreme ovenpå dit serum.

Hvilket serum skal du vælge?

Der er mange forskellige serummer at vælge imellem, og de har lige så mange forskellige formål for din hud.

Du kan finde serummer med virkninger inden for:

 • Anti aging
 • Fugtgivende
 • Uren hud og tilstoppede porer
 • Manglende glød og ujævn hudtone
 • Reparerende og plejende

Hvorfor skal du bruge serum?

Serum kan noget som ingen af dine ansigtscremer kan for din hud. Med dens egenskab til at trænge meget dybere ind i huden end en creme vil kunne gøre, vil den kunne have nogle andre og mere dedikere virkninger for din hud. Husk at et serum ikke erstatter din ansigtscreme, da et serum ikke vil give din hud den samme fugt udefra, men det er perfekt supplement til en god ansigtscreme, og de to produkter vil i fællesskab skabe en god fugtgivende kombination som vil give din hud en smuk ensartet hudtone og en flot glød.

Vil du læse mere om hudpleje om hvordan du kan pleje din hud? Læs vores guide til de bedste Hyaloronsyre og hvilke fordele det har i din hudplejerutine!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder