Skintonic forsidebillede 3

Derfor bør du bruge Skintonic i din hudplejerutine

Hvorfor skal du overhovedet bruge en skintonic i din hudplejerutine? Det er ofte et trin der bliver sprunget over, men en god skintonic kan faktisk have mange fordele for din hud. Skintonic var førhen ofte nogle skrappe produkter, men det er ikke længere tilfældet og vi gennemgår derfor her hvorfor vi mener at det er et step du helt sikkert kan indarbejde i din hudplejerutine. Læs med her, og bliv klogere på fordelene som skintonic kan have for din hud.

Hvad er Toner og Skintonic?

Toner og Skintonic er faktisk én og samme ting. Det er simpelthen blot forskellige navne for det samme produkt. Derudover kan du også støde på at det kan kaldes en Facemist, og igen er det altså det samme produkt som en Toner og en Skintonic.

En skintonic er et produkt der fungerer som et mellemled mellem ansigtsrensen og de øvrige produkter som du anvender i din hudplejerutine.

En skintonic skal gå ind og balancere huden og virke beroligende, så huden er klar og modtagelig til de næste produkter i din hudplejerutine. Den skal ikke bruges som en ansigtsrens, men skal derimod påføres efter du har renset dit ansigt.

Førhen var toner og skintonic ofte meget kradse, og alkoholbaserede og efterlod huden med en følelse af at den trak sig helt sammen og blev stram. I dag er meningen med en skintonic at den både skal opstramme men også berolige og fugte din hud.

Skintonic

Derfor skal du anvende en Skintonic

En skintonic kan have samme fordele som andre hudplejeprodukter, som f.eks. et serum eller en ansigtscreme. Den største forskel på en skintonic og de øvrige hudplejeprodukter til ansigtet er faktisk konsistensen.

Hovedingrediensen for et produkt kan altså enten sættes sammen så det enten får konsistens som en creme eller et serum, eller i tilfældet hvor det er helt vandbaseret som en skintonic. Det kan være en dejlig forfriskende følelse med en skintonic, især hvis den er på sprayflaske kan det føles rart at spraye det på huden i ansigtet. Derudover hjælper det også de næste produkter i rækkefølgen med at trænge nemmere ind i huden, når den er fugtig efter skintonicen.

Hvad er fordelene ved at bruge Skintonic?

Der er lige så mange forskellige fordele ved en skintonic, som der kan være i f.eks. en ansigtscreme, da det ligesom i en creme afhænger helt af hvilke ingredienser skintonicen er baseret på.

Nogle af fordelene ved at anvende en skintonic er:

– Fugtgivende

Igen det handler om de ingredienser der indgår i en skintonic. Hvis nøgleingredienserne har en fugtgivende effekt, vil den fungere som et ekstra fugtgivende trin i din hudplejerækkefølge, og det vil kune være en fordel for din hud.

– Beroliger huden

En skintonic kan virke dejligt beroligende for huden, og det kan være et rart step efter rens. Rens af ansigtet skal altid gøres forsigtigt og med skånsomme og plejende produkter, så det ikke er for hårdt mod huden. Men efter at have fjernet makeup og snavs fra dagen, så kan det have en super dejlig beroligende effekt at påføre en god skintonic.

– Virker forfriskende

Udover de mange fordele skintonic en skintonic kan have for din hud, så kan det også være et super godt step at have med i din hudplejerutine simpelthen som et rent forkælelsesstep. Især hvis du vælger en skintonic på spray flaske er det en super dejlig og forfriskende følelse at starte og slutte dagen med.

– Forbereder huden

En skintonic forbereder din hud på den resterende hudpleje rutine som du har, efter at du har renset huden. Den hjælper nemlig de øvrige produkter med at trænge ind i huden. Hvis din hud er tør når du påfører dine produkter som eksempelvis cremer og serummer, så vil det være sværere for produkterne at trænge ordentligt ind i huden. Hvis din hud derimod er fugtig, vil huden bedre kunne absorbere produkterne. Når du anvender en skintonic efter rens, vil du hydrere huden og den vil altså dermed blive mere modtagelig overfor de næste produkter i din rutine.

Disse ingredienser skal en Skintonic indeholde

En skintonic kan være baseret på mange forskellige nøgleingredienser, da ingredienserne afhænger af hvilket formål den specifikke skintonic skal have.

Nogle rigtig gode nøgleingredienser du kan kigger efter, er disse:

  • Glycerin

Glycerin binder væske, og er derfor super fugtgivende for huden. Det er en ingrediens der hjælper med at holde på fugten i huden og binde sammen med væske fra dine øvrige produkter. Vælger du derfor en skintonic indeholdende glycerin, er det er rigtig godt fugtgivende step i rutinen.

  • Hyaluronsyre

Hyaluronsyre kaldes også en fugtmagnet. Hyaluronsyre findes naturligt i kroppen og det hjælper med at holde huden fugtet og fyldig. Mængden i kroppen daler jo ældre du bliver og derfor er det en god idé at bruge produkter der indeholder netop hyaluronsyre.

  • Salicylsyre

Salisylsyre er en BHA syre der giver en meget mild kemisk eksfoliering af huden, og den har derved en rigtig god virkning for huden i både de øvre og nede lag af huden. En skintonic der indeholde salicylsyre hjælper derfor huden med at rense ud i dybden, og virker derfor rigtig godt på hud i ubalance eller hvis du døjer med uren hud. Læs mere om hvad BHA og AHA syre har af fordele for din hud

  • Niacinamid

Niacinamid hjælper mod inflammation i huden, og er god til at berolige huden hvilket især kan være rart efter ansigtsrens. Vælger du en skintonic med niacinamid så får går den ind og hjælper mod akne og pigmentering, samt hjælper med at vedligeholde elasticiteten i din hud.

  • Aloe Vera

Aloe Vera virker meget beroligende på huden, og virke anti-inflammatorisk. Vælger du en skintonic med aloe vera i, vil den berolige huden og reducere rødme samt beskytte og pleje huden.

Hvordan bruger du en Skintonic?

Så kommer det vigtiste; nemlig hvornår skal du så anvende din skintonic! Skal du bruge din skintonic efter din ansigtsrens? Ja er svaret, du skal nemlig rense dit ansigt før du bruger nogen andre produkter på din hud:

  • Du skal anvende din skintonic efter du har renset dit ansigt. Toneren skal ikke anvendes som en ekstra rens, din hud skal være helt ren når du påfører den.
  • Påfør din skintonic med en vatrondel, eller spray den direkte i ansigtet hvis den kommer på en sprayflaske. Husk at du skal smøre skintonicen ud i hele ansigtet og også huske halsen og det øverste af brystet. Det gælder faktisk for alle dine hudplejeprodukter, at det er en god idé at smøre produkterne ud, ikke bare i ansigtet men også på halsen og det øverste af brystet så huden også bliver plejet her.
  • Anvend toneren både morgen og aften. Ved at bruge den i din rutine for både din morgen og aften hudplejerutine vil du få mest muligt ud af produktet.
  • Vær opmærksom på din hud. Hvis din hud føles irriteret eller bliver rød, skal du vurderer om produktet slet ikke passer til din hud, eller om den grundet de ingredienser den indeholder skal bygges op så du starter med kun at bruge den om aftenen hver eller hvad anden dag, og derefter løbende kan bygge op så din hud til sidst trives og tåler produktet.

Hvilken Skintonic skal du vælge?

Du kan med fordel prøve at matche din skintonic til din hudtype, eller til hvordan din hudstilstand er i en given periode. Det kan være det er vinter og du døjer med mere tør hud end normalt på grund af det kolde vintervejr, eller du i en periode har flere udbrud end du plejer. Det gælder for en skintonic såvel som dine resterende hudplejeprodukter, at du får mest ud af dem hvis du sikrer at de matcher til netop din hud og behov.

Læs med her og se vores bud på de 6 bedste skintonic

Skintonic til tør hud

Hvis du døjer med tør hud skal du finde en skintonic med f.eks. glycerin og/eller hyaluronsyre, altså ingredienser der binder væske i huden effektivt. Hvis nøgleingredienserne har fokus på fugt, vil skintonicen kunne hjælpe med at give din hud netop den fugt de mangler og sikrer at du ikke oplever gener eller udbrud grundet den tørre hud.

Skintonic til fedtet og uren hud

Hvis du døjer med fedtet hud, så kan det være oplagt at lede efter en skintonic der indeholder salicylsyre, altså en BHA syre. Hud der har tendens til at fedte eller få udbrud har også brug for fugt, så du skal ikke være bange for at anvende en skintonic der også har fokus på fugt, hvis du døjer med tør hud. Men en BHA eller AHA syre vil også være gavnlig for fedtet eller uren hud, da det med en sådan syre giver huden en meget mild kemisk peeling, hvilket betyder at den går ind og arbejder i dybden med huden og derfor kan hjælpe til med urenheder og at hun ikke overproducerer fedt.

Skintonic til sensitiv hud

Hvis du har sart eller sensitiv hud, skal du gå efter en meget mild skintonic. Der er absolut ingen grund til at irritere huden unødvendigt, og ved du at din hud er sensitiv så skal du have det i mente når du vælger din nye skintonic. Til sensitiv hud er en skintonic der indeholder aloe vera en rigtig god kombination, da aloe vera har en både beroligende og helende effekt på huden.

Tak fordi du læste med!

Tak fordi du læste med, vi håber du føler du er blevet klogere på hvordan du skal anvende skintonic og hvilke fordele det vil have for din hud.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder