priscilla-du-preez-ukZazKwQpec-unsplash

Hvad er Hyaluronsyre – derfor skal du anvende det i din hudpleje?

Hyalaronsyre er den bedst kendte ingrediens når det kommer til fugtgivende hudpleje. Det kaldes vidundermidlet og fugtmesteren inden for anti-aging. Men hvad er hyalaronsyre egentlig og hvordan virker det? Og hvordan anvender du det for få mest muligt ud af det? Læs med her og bliv guidet i hvad hyalaronsyre kan og læs hvilke favoritprodukter vi anbefaler!  

Hvad er Hyaluronsyre?

Lad os starte med at slå fast at Hyaluronsyre ikke har noget med syre at gøre, så her kan du være helt rolig. Hyaluronsyre er en meget mild ingrediens som først og fremmest handler om fugt, fugt og mere fugt! Hyaluronsyre har en gelelignende konsistens og har en imponerende evne til at binde fugt.

Faktisk bliver hyaluronsyre procuceret helt naturligt i din krop. Problemet er at den produktion falder med alderen, hvor huden naturligt mister mere af sin elasticitet og fugt. Hyaluronsyre er derfor en vigtig komponent i anti-aging hudpleje da det kan binde fugt i huden, det kan endda binde vand 1000 gange sin egen vægt.  

hyaluronsyre

Hvordan virker Hyaluronsyre?

Helt enkelt så vil hyalaronsyre hjælpe med at hydrere de yderste lag af din hud, hvilket forbredre udseende af din hud da den vil se gennemfugtet ud. I hudplejeprodukter og serummer fungerer hyalaronsyre som en fugtighedsbevarende ingrediens som vil hjælpe din hud med at holde på vand, ergo fugt. Hyalaronsyre bliver kaldt intet mindre end hudplejens superstjerne, så det er helt sikkert en ingrediens du kan overveje at indarbejde i din hudplejerutine.

Hvorfor skal du bruge Hyaluronsyre?

Hyalaronsyre har mange gode egenskaber, hvori dens egenskab til at binde vand og fugt er den grundlæggende. Alle hudtyper har godt af at bruge hyalaronsyre, men især hvis du har tendens til tør hud vil den have rigtig godt af den ekstra fugt som hyalaronen kan skabe.

Derudover betyder den fugtgivende egenskab at hyalaronsyre også medvirker til disse andre positive effekter:

  • virker helende på rifter og sår
  • har antiinflammatorisk virkning på ruden
  • mindsker pigmentforandringer
  • øger produktionen af kollagen
  • har en regerende effekt af huden
  • absorberes hurtigt

Hvordan skal du anvende Hyaluronsyre?

Det du skal være opmærksom når du anvender hyalaronsyre, enten i en creme eller serum, er at du skal være forsigtig med at anvende det på tør hud. Dette kan nemlig resultere i at kan have en udtørrende effekt på din hud. Fordi hyalaronsyre er så effektiv til at binde vand fungerer den optimalt når den kombineres med anden fugt.

Sådan anvender du en hyalaronsyre creme

Du skal altid anvende cremen indeholdende hyalaronsyre på fugtet hud. Det kan være som det første skrift i din hudpleje rutine lige efter at du har skyllet dit ansigt med vand og mens ansigtshuden stadig er fugtig. Husk herefter at påføre din endelige ansigtscreme hurtigt bagefter så den kan hjælpe med at forsegle al den gode fugt.

Sådan anvender du et hyalaronsyre serum

Hvis du anvender en hyalaronsyre som et serum kan du enten påføre det som det første skridt i din rutine mens huden stadig er fugtig efter at være blevet skyllet med vand. Husk igen her at påføre din endelige ansigtscreme for at forsegle fugten.

Du kan også anvende serummet som som det sidste skridt i din hudplejerutine. På denne må kan selve serummet forsegle al fugten fra de forrige produkter i din rutine som du allerede har påført.

Vores anbefalinger: de bedste hyalaronsyre serum

Der findes mange produkter der indeholder hyalaronsyre, og det kan være en jungle at finde rundt i og beslutte hvilken en du skal anvende. Vi har derfor samlet vores favoritter for de 5 bedste hyaluronsyre serummer, og dem kan du finde lige her!

Tak fordi du læste med! Vil du læse flere råd omkring skønhed og hudpleje så hop over og læs vores artikler hvor vi har samlet vores bedste guides og tips omkring hudpleje og skønhed

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder