fleur-kaan-w4Dj3MshHQ0-unsplash (1)

Derfor skal du bruge syre i din hudpleje – AHA syre og BHA syre

Syre i ansigtet? Det lyder skørt, men du læste helt rigtigt. Syre bør være en fast del af din daglige hudplejerutine, enten AHA syre eller BHA syre. Det er dog vigtigt at du ved hvilken metode du skal bruge til at indarbejde det i din rutine, så du ikke skader din hud.  Læs med her hvor vi guider dig til det bedste boost i din hudpleje: syre!

Hvad er syre i hudpleje?

Det kan lyde meget voldsomt at tale om syre i din hudpleje. Men i realiteten er det ganske harmløst, dog er det vigtigt at du ved hvordan du anvender ingredienserne korrekt. Syre ingredienserne vil give virkelig positive resultater for din hud og er blevet lidt af nogle buzzwords i hudplejeverden.

Det store spørgsmål er dog hvor du skal starte og hvordan du korrekt indarbejder syre i din hudpleje. Læs med i vores artikel hvor du vil få alt du har brug for at vide. Vi kan nemlig kun anbefale at indarbejde en syre i din rutine, da de virkelig har en positiv effekt på acne, pigmentforandringer og ar. Ingredienserne hjælper altså med at skabe en smuk ensartet overflade for din hud.

Hvad betyder syre for din hudplejerutine?  

Lad os først blive kloge på hvordan syre ingredienserne virker. Det der sker hvis du anvender et produkt som indeholder en syre, er at det vil agere som en kemisk exfoliator. De exfolierer altså det øverste lag døde hud af, og dette hjælper huden med at regenerere. Det skal altså ikke forveksles med en exfoliering af huden som som du kan udføre med f.eks. en grovkornet ansigtsvask hvor du skrubber huden. En kemisk exfoliering er langt mere skånsom for huden da du blot påfører et produkt og altså ikke skal skrubbe ansigtet.

Hvilke fordele har syre i din hudpleje?

Det gode ved syre indholdende produkter er at de vil have en synlig effekt, uden at du egentlig skal løften en finger. Du vil opleve synlige resultater i form at en mere ensartet og glat hud. Syre ingredienserne kan trænge dybt ned i huden og hjælpe den regenererende proces af huden godt i gang.  Det betyder at døjer du med acne, i større eller mindre grad, eller har du ar fra tidligere udslæt så vil din hud helt sikkert kunne gavne af at du bruger et syreindeholdende produkt.

Der findes mange forskellige ingredienser af syre og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Mest kendte er AHA og BHA-ingredienserne, og det er disse som er milde til at du kan bruge det derhjemme, og samtidig vil have en synlig effekt på din hud. Hvis du læser med her, vil vi guide dig i hvilken syre du skal vælge for netop din hud.

De positive effekter du vil kunne opleve for din hud, er altså følgende:

  • Mindsker ar fra urenheder
  • Giver huden mere glød
  • Giver en mere ensartet og glad overflade på huden
  • Mindsker pigment og rødme i huden

Hvilken syre skal du vælge?

Som sagt, så findes der et hav af forskellige syre ingredienser i hudplejeprodukter. De mest anvendte i hudpleje til hjemmebrug er AHA syre og BHA-syre. Derudover er det også koncentrationen af syre i produktet der afhænger af om det er en professionel kemisk peeling behandling eller et produkt der kan bruges til derhjemme.

AHA-syre (Alpha hydroxy acids)

De mest almindelige AHA syrer er Lactic Acid (mælkesyre) og Glycolic Acid (glykolsyre/frugtsyre).

AHA syre trænger dybere ned i huden end BHA  syrer gør og har særligt positive effekter på tør og ældre hud, da de i høj grad kan stimulerer nye hudceller og binde fugt i huden.

Næsten alle hudtyper kan tåle AHA syrer, men har du særligt sensitiv hud bør du overveje at starte meget mildt ud med produktet. Du kan ved meget sensitiv hud også med fordel starte med at bruge Lactic Acid, da den er mere mild en Glycolic Acid.

AHA syrer har også en meget positiv effekt på akne og urenheder, samt mindskning af ar. Fordi AHA syre vil eksfoliere huden vil det også hjælpe dine andre hudplejeprodukter med lettere at trænge ind i huden.

BHA-syre (Beta Hydroxy Acid)

Den mest almindelige BHA syre er Salicylsyre.

BHA-syre trænger ikke lige så langt ind i huden som AHA syrer gør, men til gengæld kan de nemmere trænge igennem fedtet hud. De er derfor særligt gode til urenheder og forstørrede porer. De har også en antiinflammatorisk effekt på huden, og virker derfor beroligende på irriteret hud og tendens til rødme i huden.

Sådan bruger du AHA syre og BHA syre i din hudpleje

Det vigtigste du skal huske er, at du skal starte langsomt ud. Det er aktive ingredienser og for at sikre at din hud kan tåle dem og du ikke vil slå ud eller irritere huden er det en god ide at starte langsomt op, og lade din hud vænne sig til produktet.

Start derfor ud med at bruge AHA syre eller BHA syre to til tre gange om ugen, gerne om aftenen så huden kan få ro til at virke med produkterne.

Du skal huske at bruge syren efter at du har renset dit ansigt og inden du påfører din endelige fugtgivende ansigtscreme.

Vi anbefaler at du anvender AHA syre om aftenen, da AHA syre kan gøre huden mere sensitiv overfor solen. Det er det bedst at anvende dette produkt om aftenen, både sommer og vinter. BHA-syre kan du derimod anvende både morgen eller aften, da disse ikke har nogen effekt i forhold til sollys.

Vores anbefalinger

Pudderdåserne laver gode produkter med både AHA og BHA syre i, og NiceHair fører et stort udvalg af produktserien.

Deres T-Zone peeling indeholder 2 % salicylsyre (BHA syre) og deres AHA peeling indeholder 7 % glykolsyre. Begge produkter er gode og milde at starte ud med, hvis din hud ikke er vant til kemisk peeling.

1. Find Pudderdåserne T-Zone Peeling hos NiceHair lige her

2. Find Pudderdåserne AHA-peeling hos NiceHair lige her

Tak fordi du læste med! Vil du læse vores andre artikler om skønhed så hop over og find inspiration til dine skønhedsrutiner

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder