averie-woodard-4nulm-JUYFo-unsplash

Din guide til Curly Girl metoden – sådan kommer du i gang

Har du krøllet eller bølget hår, så skal du læse med her! Curly Girl metoden vil give dig sunde smukke krøller med masser af volumen. Metoden har en række regler du skal følge for dit hår og guider dig igennem trinene når du skal vaske og style dine krøller. Læs med her hvor vi gennemgår Curly Girl metoden fra start til slut!

Hvad er the Curly Girl metoden?

Curly Girl metoden er oprindeligt udviklet af Lorraine Massey, som er hårstylist og lidt af en ekspert i krøller. Hun har skrevet bogen ”Curly Girl: The Handbook” som er en guide til at få det bedste ud af dine krøller ved at følge et sæt guidelines for hvordan du må behandle håret og hvilken type produkter du må anvende.

Reglerne kan være meget omfattende, og det vigtigste er at du finder ud af hvad der passer til netop dine krøller. Læs med her og vi vil guide dig igennem metoden, som ikke bare handler om hvordan du styler dit hår og hvilke produkter du må anvende, men også hvordan du bedst anvender produkter.

curly girl metoden

Reglerne for Curly Girl metoden:

Der er en række regler man skal følge hvis man vil fremme sine krøller efter Curly Girl metoden. For at få smukke og bouncy krøller er det vigtigste du kan gøre for dit hår at sørge for at det er gennemfugtet og ikke er tørt og kruser. Herunder gennemgår vi de vigtigste regler for Curly Girl metoden som netop har for øje at efterlade dit hår gennemfugtet og mættet, og med smukke krøller:

 1. Brug altid produkter uden sulfater og silikone
 2. Brug bredtakkede kamme og krøllevenlige børster
 3. Undgå at bruge varme til at tørre og style dine krøller
 4. Brug altid mikrofiber håndklæder til at tørre dit hår
 5. Undgå at farve og blege dit hår
 6. Undgå at vaske dit hår for ofte

1. Brug altid produkter uden sulfater og silikone

Shampoo, balsam og stylingprodukter der indeholder sulfater og silikone er et absolut no go hvis du vil følge Curly Girl! Sulfater er for skrappe til krøllet hår og vil kunne strippe håret for den gode fugt og på sigt udtørre dit hår.

Silikone er ofte en ingrediens der indgår i balsammer og styling produkter og det laver en coating på håret for et glat og silky look. Men det vil tynge dine krøller ned og er derfor ikke godt til krøllet hår. Derudover kan silikone kun vaskes ordentligt ud med sulfater og da du ikke må vaske dit hår med disse, er både sulfater og silikone altså ingredienser som du skal undgå.

Læs mere om alle de fordele dit hår vil have af sulfatfri shampoo lige her. Vi har desuden samlet vores bud på de 7 bedste sulfatfri shampooer, hvor du kan finde inspiration til den rigtige shampoo for dig.

2. Brug bredtakkede kamme og krøllevenlige børster

Krøllet hår kan ikke lide at blive redt igennem og du skal helst undgå at rede det når det er tørt da det vil resultere i krusede krøller. Når du reder det, skal du altid gøre det når det er vådt.

Brug en bredkammet kam i badet og red håret igennem mens du har balsam i. Det er den mest skånsomme måde du kan rede dine krøller igennem og det vil gøre dit hår klart til at blive stylet efter badet. Du skal altid tænke på hvad der kan fremme dit krøllemønster og her er kamme virkelig effektive.

Hvis du har brug for at redde det efter badet så brug en detangler/wet børste som er skånsom mod håret når du reder det igennem.

3. Undgå at bruge varme til at tørre og style dine krøller

Curly girl metoden undgår også at du bruger varme til at tørre og style dit hår. Varme vil have en udtørrende effekt på dit hår og det vil øge chancen for krusede krøller.

Hvis du ikke har tålmodighed til at lade krøllerne lufttørre kan du bruge en hårtørrer med diffuser, men husk kun at bruge kold luft. Hvis du vender hovedet nedad og bruger diffuseren til at kramme opad i håret med vil det hjælpe med at give håret mere volumen ved hårrødderne.

Vi har samlet vores bedste bud på 5 gode hårtørrere med diffuser til krøllet lige her, så du kan finde den hårtørrer der passer til dine behov.

4. Brug altid mikrofiber håndklæder til at tørre dit hår

Ligesom med varme, vil almindelige håndklæder også være udtørrende mod dit hår og igen øge risikoen for at det filtrer og kruser og ikke skabe flotte bløde krøller. Brug derfor i stedet en bomulds t-shirt eller et håndklæde i enten mikrofiber eller bambus. Det vil være langt mere skånsomt for håret og bevare fugten i hårstråene. Du vil med det samme kunne se forskel og håret vil være langt nemmere at arbejde med.

5. Undgå at farve og blege dit hår

Det er ikke sundt for dit hår at farve eller blege det, uanset din hårtype. Igen gælder det for krøllet hår at det vil være skadeligt for håret og det vil være sværere at skabe flotte sunde krøller.

6. Undgå at vaske dit hår for ofte

Hårvask kan slide på dit hår, og ifølge Curly Girl metoden skal du derfor bestræbe dig på at strække tiden mellem hårvaske så langt som muligt. I stedet kan du genopfriske dine krøller mellem hårvaske ved at fugte dem med lidt vand og genstyle dem med dine produkter.

Hvem kan bruge Curly Girl metoden?

Curly Girl metoden kan anvendes til alle typer af krøller. Du kan få gavn af metoden hvis du har meget tætte krøller eller hvis du blot har fald eller bølget hår.

Det vigtigste er at du finder ud af hvad der virker for netop dit hår og dine typer krøller. Vores bedste råd du skal med fra Curly Girl metoden er fugt, fugt og masser af fugt. Krøller elsker fugt og hvis dit krøllede hår er tørt vil det kruse. Derfor er det vigtigt at finde nogle gode fugtgivende produkter og få købt et mikrofiber håndklæde til at tørre håret i, det kan vi garantere vil vise resultater og et mere medgørligt hår med det samme.

Sådan starter du Curly Girl metoden

Det er jo reelt set nemt at gå i gang med Curly Girl metoden, da det blot handler om hvordan du arbejder med dit hår og dine krøller.

Vi gennemgår metoden og fremgangsmåden for hvordan du vasker og styler dine krøller hernedenunder, men inden du kaster dit ud i dit nye Curly Girl eventyr er der én ting du skal huske at gøre, og det er at vaske dit hår én sidste gang for at sikre at du får vasket det silikone der måtte have bygget sig op i dit hår ud.

Dette skal du gøre fordi produkter med silikone iog sulfater kke er tilladt i Curly Girl metoden, og er det ikke noget du før har været opmærksom på har du helt sikkert tidligere anvendt produkter med silikone i og det kan altså efterlades som rester i håret.

For at vaske silikone ud af håret skal der sulfater til, derfor skal du til denne sidste hårvask inden du begynder Curly Girl metoden anvende en shampoo med sulfat i, men uden silikone. Dette vil gøre dit hår helt klar til at kaste dig ud i den nye metode, og herefter skal du følge de trin for metoden som vi har beskrevet i næste afsnit.

Sådan følger du Curly Girl metoden:

1.  Vask håret

Vask håret i en sulfatfri shampoo. Masser din hovedbund i 60 sekunder inden du vasker shampooen ud. Det stimulerer hovedbunder og hårproduktionen, og så føles det bare skønt!

2.  Balsam-pleje

Brug en god balsam fri for silikone. Dit hår skal være helt mættet af balsammen og må gerne føles fedtet. Mens du har balsammen i skal du rede håret igennem med enten fingrene eller en bredtakket kam. Når du har redt håret igennem, skal du kramme håret op med hænderne, det vil hjælpe krøllemønstret på vej.

Når du har redt og krammet håret, skal du skylle balsammen ud igen.

3.  Style krøllerne

Når du kommer ud af badet og håret er rent og redt igennem skal du bruge et styling produkt. Du kan vælge at bruge enten en krøllecreme eller en gel, blot den er Curly Girl godkendt. Håret skal gerne være så vådt som muligt og når du påfører produktet kan du f.eks. vende hovedet nedad så du sikre at produktet ikke kommer helt op i hovedbunden, da dette vil tynge volumen ned. Kram nu produktet op i håret, igen vil det hjælpe dine krøllers mønster på vej.  

4.  Tør håret

Når du skal tørre håret kan du enten lade det lufttørre, bruge den såkaldte ”plop”-metode eller bruge din hårtørrer med en diffuser.

Hvis du gerne vil føntørrer dit hår (fordi det f.eks. er den hurtigste metode for at få tørt hårt hvis du er på vej ud af døren), så husk at bruge en diffuser og føntør med kold luft. Vend hovedet nedad og brug diffuseren til kramme op i håret.

Vi anbefaler dog at bruge ”plop” metoden til at tørre håret med. Det betyder at du vender hovedet nedad og samler håret ovenpå hovedet i enten en bomulds t-shirt eller et mikrofiberhåndklæde. Det hjælper på hårets volumen når du ”plopper” fordi det hviler på toppen af hovedet imens det tørrer. Lad det tørrer i cirka 15 min før du vikler det fri af håndklædet. Hvis du ikke vil vente på at det tørrer helt færdigt af sig selv kan du hjælpe med det sidste ved at bruger en hårtørrer med diffuser på kold luft.

5. Kram håret blødt

Når håret er tørt og det er fri af håndklædet kan det godt føles lidt stift. Krøllerne bliver nemlig lidt stive i det når styling produktet er tørret ind. Derfor skal du bryde den ”cast” det har lavet om dine krøller, og det gør du ved igen at kramme hele håret igennem med dine hænder. Dette vil blødgøre dine krøller og gøre dem bløde og bouncy.

Hvilke produkter bruges i Curly Girl metoden?

Som vi har gennemgået i artiklen så er der nogle do’s and dont’s for hvilke produkter der passer til Curly Girl metoden. Det handler bl.a. om hvilke produkter du anvender til at vaske dine krøller med, når du skal style krøllerne samt hvilke produkter du anvender til at tørre krøllerne med.

Herunder har vi listet de vigtigste Curly Girl produkter, men husk det er ikke meningen at du skal skynde dig ud og købe dig fattig i en masse forskellige produkter. Det vigtigste er at du prøver at følge de regler vi har listet ovenover omkring hvordan du vasker, reder og arbejder med dine krøller.

De vigtigste Curly Girl Produkter:

Find vores bedste bud på musthave Curly Girl produkter lige her

 • Shampoo, en god sulfatfri shampoo
 • Balsam, en tyk god og super fugtgivende balsam
 • Krøllecreme, en god krøllecreme som fungerer for dig
 • Bredtakket kam, en god bredtakket kam som du kan bruge både i badet og efter badet for ikke at bryde krøllemønstret op
 • Mikrofiberhåndklæde, et blødt mikrofiberhåndklæde vil være skånsomt at tørre dit hår en smule med efter badet
 • Hårtørrer med diffuser, hvis du gerne vil tørre håret en smule med en hårtørrer skal du huske at anvende en god diffuser
 • Hovedpudebetræk i silke eller bambus, at skifte til et hovedpudebetræk i silke eller bambus vil sikre at dine krøller vil filtre mindre i løbet af natten

Tak for du læste med!

Vi håber at denne gennemgang af Curly Girl metoden har klædt dig på til at du vil forsøge selv at kaste dig ud i den nye metode, og give dine krøller en masse pleje og opmærksom.

Vil du gerne gro dit hår længere, og få lange smukke og sunde krøller? Så hop over og læs vores andre gode artikler og bedste tips omkring hårpleje.

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder