Kopi af Flytning, front billede

De 5 bedste hårtørrere med diffuser (2023)- sådan føntørrer du dine krøller med en diffuser

Hvis du har krøller så ved du sikkert allerede at der mange meninger og såkaldte regler om hvordan du skal behandle og style dine krøller. Vi har samlet vores bedste råd om hvordan du bedst styler og føntørrer dine krøller med en diffuser, så de bliver flotte og holder længst muligt. Læs med her hvor vi guider dig igennem at finde den bedste hårtørrer med diffuser og hvordan du bedst behandler dine krøller.

Det kan være lidt af en junge at navigere rundt i markedet af hårtørrere og det kan være svært at finde ud af hvad du skal kigge efter når du skal vælge en hårtørrer. For hvilken hårtørrer skal du vælge til netop dine behov og dit hår, hvilken hårtørrer er det bedste køb og hvordan føntørrer du dine krøller med det bedste resultat. Det vil vi prøve at guide dig igennem, så du kan finde den bedste hårtørrer og være sikker på at få de flotteste krøller ved at bruge din hårtørrer og diffuser rigtigt.

Har du travlt? Her er vores favorit:

bedste hårtørrer

Hårtørreren fra Beurer er effektiv med en kraftfuld motor på 2000 watt, men er samtidig super let og vejer kun 506 gram. Med dens automatiske sensor er den helt klar vores anbefaling til den bedste hårtørrer med diffuser

I jagten på den bedste hårtørrer er der et par ting der er rigtig gode at holde øje med og vi har derfor taget udgangspunkt i disse specifikationer i vores test:

 • Størrelse og vægt – det kan betyder meget for brugen af hårtørreren hvis den er for tung
 • Blæsefunktioner – det kan være rart at have flere forskellige niveauer at vælge imellem for hvor kraftigt hårtørreren skal blæse med
 • Temperatur niveauer – afhængigt at din hårtype vil det være bedst hvis hårtørreren kan skifte mellem forskellige temperatur indstillinger
 • Kuldefunktion – alle hårtyper vil have godt at af afslutte en omgang kold luft da det får frisuren til at holde længere, og især til krøller er det vigtigt at hårtørreren har en kuldefunktion
 • Tilbehør, diffuser – om du har krøller eller ej kan en diffuser hjælpe med at give volumen til dit hår, og til krøllet hår er en diffuser uundværlig
 • Størrelsen på motoren – jo flere volt jo bedre, for det betyder at hårtørreren har mere motorkraft og det kan hjælpe på hvor hurtigt du kan tørre dit hår
 • Den bedste pris – prisen er selvfølgelig ikke uvedkommende, for selvom funktion betyder meget må prisen altså også gerne være til at håndtere

De 5 bedste hårtørrere (med diffuser)

1. Beurer Ionisk Hårtørrer HC 60 – kraftguld motor med automatisk sensor

Beurer Ionisk Hårtørrer HC 60 er en energibesparende hårtørrer, da den har en motor på 2000 watt men som benytter kun 1400 watt når hårtørreren bruges i højeste niveau. Derudover har hårtørreren den smarte funktion at der er indbygget sensor, som betyder at når du er ved at føntørre dit hår og du ligger hårtørreren fra dig så slukker den automatisk. Og tænder igen, når du samler den op og skal fortsætte tørringen.

Det gør tørringen langt lettere, da man ofte har brug for at rette eller style håret undervejs i tørringen og her kan du simpelthen nemt ligge hårtørreren fra dig ud at skulle høre på larmen fra blæseren.

Selv med den kraftfulde motor vejer denne hårtørrer fra Beurer kun 506 gram, hvilket gør den utroligt let og du kan derfor slippe for trætte arme halvvejs igennem hårtørringen.

Specifikationer:

 • Motor med 2000 Watt
 • Støjsvag motor
 • Ionisk teknologi minimerer frizz
 • 3 varme- / 2 hastighedsindstillinger
 • Automatisk touch sensor
 • Vægt 0,506 kg

2.. Babyliss Bronze Shimmer 2200W – kraftfuld motor og ION teknologi

Hårtørreren fra Babyliss har en meget kraftfuld motor på hele 2200 volt, så med denne hårtørrer sikrer du at motoren er kraftig nok til effektivt at tørre selv det kraftigste hår.

Hårtørreren har 2 forskellige varmeniveauer og 2 forskellige blæsestyrker, så den dækker de behov der er igennem hele tørringsprocessen. Derudover har den også en koldluftfunktions hvilket er rigtig godt for det endelige resultat da det hjælper frisuren og krøllerne med at holde formen meget længere. Allervigtigst medfølger der en dejlig stor diffuser som dine krøller vil elske.

Specifikationer

 • Moter med 2200W
 • ION-teknologi
 • 2 forskellige varme -og blæsestyrker
 • Kold luft funktion
 • 2,8 m lang strømledning
 • God og rummelig diffuserhoved

3. ghd Air Classic Hair Dryer – stærk motor og lang ledning

ghd Air Classic Hair Dryer er en klassik hårtørrer med en kraftfuld motor på 2100 volt og som en ekstra gevinst har den en dejlig ledning på 3 meter. En god lang ledning kan være en stor fordel hvis du også tager hårtørreren med når du rejser så du er sikker på at du altid kan nå hen foran et spejl uanset hvor du skal plugge hårtørreren i væggen.

Hårtørreren er produceret med en effektiv ION-teknologi der har en god effekt på at minimere at håret kruser når du tørrer det og det kan virkelig være en fordel hvis du vil føntørre dine krøller. Hårtørreren har desuden en cool-shot funktion så du kan fiksere stylingen af håret, og endnu vigtigere er den stærk nok til at du vælger at føntørrer dine krøller med kun kold luft.

OBS vær opmærksom på at der ikke medfølger en diffuser med denne hårtørrer fra ghd, og du skal derfor huske at tilføje ghd Professional Air Diffuser når du køber denne model fra ghd.

Specifikation:

 • Motor med 2100 W
 • Cool-shot funktion
 • ION-teknologi
 • 3 meter lang ledning
 • Vægt 1,5 kg
 • 2 niveauer for både temperatur og blæsestyrke

4. Babyliss Hair Dryer Power Dry 2100W – den budgetvenlige

Babyliss hårtørrer “Power Dry” er det absolutte budgetvenlige valg. Med denne hårtørrer får du både en effektiv og kraftfuld motor der sikrer dig hurtige resultater til en meget venlig pris. Babyliss laver gode redskaber til tørring og styling og denne model er ingen undtagelse.

Derudover er hårtørreren dejlig let og vejer under 1 kilo, og har intet mindre end 3 varmeindstillinger og du kan derfor vælge hvor hurtig tørringen skal gå alt efter hvor høj varme du indstiller den til.

Specifikationer:

 • Motor med 2100W
 • 3 varme -og 2 hastighedsindstillinger
 • Koldluftsnap
 •  1,95 m lang ledning
 • Vægt 976,0 g

5. Remington Curl & Straight Confidence – turbofunktion til hurtig tørring

Remington’s Curl & Straight hårtørrer har en stærk motor på 2200 volt og hele 3 forskellige varmeindstillinger. Turbo Boost funktion sikrer desuden at du kan nå at færdiggøre tørringen hvis tiden er knap på de travle morgener inden du skal ud af døren.

Hårtørreren er dejlig let, med en vægt på kun 703 gram og med den lave pris er den helt sikkert et godt valg.

Specifikationer:

 • Motor med 2200W
 • Lav støj
 • 3 varme- / 2 hastighedsindstillinger
 • Turbo Boost til kraftig, hurtig hårtørring
 • 45 mm rundbørste
 • Vægt 703 g

Hvad er en diffuser og hvordan fungerer den?

Hvis du har krøllet hår set er det slet ikke sikkert at du ejer en hårtørrer, fordi føntørring og krøller som regel ikke er den bedste kombination hvis man gerne vil have veldefinerede og voluminøse krøller. Men hemmeligheden bag et flot krøllet hår med masser af volumen er at du skal bruge en diffuser på din føntørrer.

En diffuser er et ekstra redskab som du kan sætte på din føntørrer. Det kaldes ofte også en softstyler, og er et rundet mundstykke med pigge på. Diffuseren hjælper med at fordele luften fra hårtørreren således at den varme luft ikke kommet ud i en strid strøm og dermed blæser krøllerne helt flade så de mister deres definition.  

Når du bruger en diffuser har du meget mere kontrol over tørreringen af krøllerne, og kan sikre at de bliver definerede voluminøse.

Du får mest ud af føntørringen hvis du tørrer håret mens du holder hovedet skråt eller holder det helt nedad. Når du tørrer håret ned mod diffuseren kan du faktisk lægge de enkelte sektioner af håret ned i selve rundingen af diffuseren mellem piggene, og på den måde kan de blive føntørret meget mere skånsomt end hvis man bare føntørrer håret helt tilfældigt.

Guide til smukke krøller med hårtørrer og diffuser

Vi har samlet vores bedste råd til hvordan du bedst føntørrer dine krøller med hårtørrer og diffuser, så du kan opnå det bedste resultatet og udarbejde den mest effektive rutine for netop dit hår.

1. Lad håret forblive meget vådt

Efter du har vasket håret i badet, er det faktisk et godt tip at huske ikke at tørre håret alt for meget med håndklædet, inden du skal føntørre det. Jo mere vand du krammer ud af håret jo større risiko er der for at du krammer for meget fugt ud af håret. Og jo mere fugt jo mere veldefinerede krøller.

Kram derfor håret forsigtigt med et mikrofiberhåndklæde efter badet, så det ikke er sjaskvådt og drypper men brug ikke for lang tid på det.

2. Husk varmebeskyttelsen

Inden du føntørrer håret, er det super vigtigt at du husker varmebeskyttelsen. Det gør er en stor forskel at huske at bruge en heat protection spray  i dit hår inden du føntørrer det, det hjælper både med at beskytte håret mod varmen fra føntørreren samtidig med at det giver håret et mere glansfuldt look fordi håret bliver langt mindre frizzy.

Fordel heat protection sprayen i håret inden du reder håret ud og før du begynder føntørringen.

3. Red håret igennem med en bredtakket kam

Har du krøllet hår skal du huske altid at bruge en børste eller kam som ikke har helt tætte hår eller tænder, som f.eks. en god bredtakket kam. På den måde bryder du ikke krøllemønstret men lader krøllerne beholde deres form. Det er også meget skånsomt at rede håret igennem med en kam og det hiver ikke så meget i håret hvis det skulle være lidt filtret efter badet.

Et god tip er også at redde håret allerede i badet efter du har puttet balsam i håret. Jo mindre du reder håret efter badet jo bedre, så hvis det allerede er redt igennem inde i badet, er der større chance for at bevare krøllemønstret når du skal tørre og style håret.

4. Brug en god krøllecreme

Afhængigt af hvor defineret dit krøllemønster er, kan det være en god ide at bruge en god krøllecreme i håret inden du begynder at føntørre. En krøllecreme, uanset hvilket type produkt du anvender til at give mere definition, skal du kramme ind i håret efter du har redt det igennem med en kam.

Fordel produktet i hænderne og kram det derefter forsigtigt op i håret nedefra. Pas på med ikke at få produktet for langt op i håret mod rødderne da det kan både kan få håret til at fedte og tynge krøllerne nedad. Kram derfor produktet ind i spidserne af håret og cirka halvt op i håret, så længe det ikke nærmer sig hovedbunden.

5. Hold hovedet nedad

Vend hovedet nedad når du skal bruge hårtørreren med diffuseren på. For at skabe god volumen vender du derfor først hovedet nedad for derfor at starte med at holde diffuseren med lidt afstand og kører den rundt langs håret. På den måde sørge du for at tørre det der vil være det inderste lag af håret når du retter dig op igen, først og det vil hjælpe med at skabe god volumen.

Herefter kan du begynde med at bruge diffuseren til at kramme op i håret og på den måde lade krøllerne ligger nede i rundingen på diffuseren. Herfter kan du rette dig op igen og begynde at tørre de yderste lag med diffuseren.

6. Tør håret 100% tørt

Når du vælger at føntørre dine krøller frem for at lade dem lufttørre, så er det vigtigt at du sørger for at krøllerne er 100% tørre inden du stopper med at føntørre. Hvis du stopper med at tørre dem inden håret er helt tørt kan du risikere at krøllerne begynde at kruse og så ender du med et mere frizzy look.

7. Slut af med kold luft

Når du er helt færdig med at tørre krøllerne med diffuseren så kan du slutte af med en omgang kold luft. Indstil din føntørrer på den koldeste funktion, det vil give ekstra hold til håret og krøllerne og sørge for at de holder sig pæne i længere tid og samtidig vil det også hjælpe med at undgå at krøllerne begynder at kruse.

Vores anbefaling

Tak fordi du læste med i vores guide til den bedste hårtørrer. Når det skal gå hurtigt om morgenen er det guld værd at have ordentlige redskaber, og en god hårtørrer vil være en rigtig god investering. Vores favorit og endelige anbefaling blev Beurer Ionisk Hårtørrer HC 60 som med den ekstremt stærke og støjsvage motor samt super lette design er en klar vinder i vores øjne.

Husk heat protection til dit hår inden du begynder at føntørre håret, da det er vigtigt at du sikrer at skåne dit hår mest muligt når du varmestyler det.

Vil du læse flere gode tips til skønhed og beauty rutiner så hop over og læs med i vores andre artikler om Skønhed hvor vi guider dig til den bedste hudpleje, gode tips til sundt hår og meget mere.

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder