Pudebetræk forside

De 4 bedste pudebetræk for dit hår – derfor skal du vælge silke eller bambus

Døjer du med tørt hår som er helt filtret sammen hver morgen når du vågner, så kan det være tid til at overveje at udskifte dit pudebetræk. Uanset om du allerede døjer med tørt eller skadet hår, eller blot vil sikre at du passer på dit hår og sørger for at pleje det godt, så kan det rigtige pudebetræk gøre underværker. Læs med her, hvor vi gennemgår hvorfor silkepudebetræk og bambuspudebetræk er det bedste for dit hår.

Vores anbefalinger for de bedste pudebetræk i silke og bambus

Læs med her hvor vi vil gennemgå hvorfor det er en god ide at udskifte det gamle pudebetræk i bomuld med et nyt i silke eller bambus, og hvordan det vil have fordele for både dit hud og hår. Derudover har vi samlet vores bedste fire bud på de bedste køb når du skal vælge dit nye pudebetræk.

1. Yummi – Haircare Bamboo Pillowcase 60×63 cm

Pudebetrækket i bambus fra Yummi Harircare har en glat og næsten silkeagtig overflade som vil passe godt på både din hud og dit hår.

Desuden er betrækket i bambus allergivenligt og har en kølende effekt fordi bambus har en særlig god egenskab for at være temperaturregulerende.

Et virkelig lækket og budget venligt pudebetræk.

2. HairLust – Pure Bamboo Pillowcase 60×63/70 cm

Pudebetrækket i 100% Bamboo Lyocell® fra HairLust er et virkelig godt bud på at pudebetræk i bambus i god kvalitet og til en god pris.

Det allergivenlige budebetræk har en glat overflade som satin som vil sørge for at der er mindre friktion mellem puden og dit hår, og dermed sikre at du vågner op med hår som ikke er filtret til i løbet af natten. Det vil altså være skånsomt og mere plejende for håret at sove med dette betræk.

3. DyneZonen – Silke pudebetræk 50×70 cm, 100% Silke

Pudebetrækket i 100% silke fra Dynezonen er et super lækkert pudebetræk er et lidt dyrere valg, men at have et pudebetræk i silke vil også være et lækkert valg.

Silke har mange gode egenskaber og et pudebetræk i silke vil bl.a. mindske bakterier og husstøvemider, og dermed være godt hvis du døjer med akne udover at det vil være godt for dit hår.

4. CurlsForYou – Silke Pudebetræk 60×63 cm, 100 % Mulberry Silke

Det smukke pudebetræk i silke fra Courls for You er i 100% mulberry silke som er ekstra slidstærkt. Pudebetrækket i silke er det ekslusive valg, og den silkeglatte overflade vil sikre at der ingen friktion er mod dit hår og dit hud og det vil derfor være meget mere skånsomt at sove på.

Betrækket i silke kommer i flere forskellige farver og kan maskinvaskes.

Hvorfor skal du udskifte dit pudebetræk i bomuld?

Vi bruger mange timer i sengen, og dermed også mange timer hvor huden og dit hår rører ved sengebetrækket. Et klassisk pudebetræk i bomuld vil som oftest have en lidt hår og ru struktur og det kan slide på dit hår og din hud.

Den ru struktur i bomulden kan gøre at pudebetrækket slider på dit hår fordi bomulden skaber mere friktion. Det vil gøre dit hår mere uglet, og kan faktisk også være hårdt mod din hud og slide unødvendigt på den.

Bomuld har desuden også en virkelig evne til at suge og absorbere fugt, som betyder at det også kan trække fugt ud af dit hår og din hud. Det kan igen medvirke at det vil have en udtørrende effekt på dit hår. Det medvirker chancen for at du vågner op med tørt og filtret hår. Derfor vil vi herunder gennemgår hvordan du bør udskifte dit pudebetræk i bomuld med et i silke eller bambus. Det er nemlig materialer der er meget mere skånsomme for dit hår og som vil hjælpe med at du vågner op med et meget mere medgørligt hår.

pudebetræk

Hvordan vil et pudebetræk i silke og bambus have fordele for dit hår?

Et silke pudebetræk og et bambus pudebetræk vil begge have en glat og blød overflade som vil reducere friktionen mellem dit hår og puden. Sammenlignet med et pudebetræk i bomuld som vil skabe langt mere friktion, vil et pudebetræk i silke eller bambus være langt mere skånsomt for dit hår i løbet af natten.


Den glatte struktur i silke pudebetrækket og bambus pudebetrækket vil i den grad hjælpe at dit hår vil kruse og filtre mindre i løbet af natten, og ligeså vil silke og bambus ikke suge fugt som et pudebetræk i bomuld gør, og dit hår vil derfor holde bedre på fugten. Pudebetræk i silke eller bambus vil fungere og have en positiv effekt på alle typer hår, men især hvis du har bølget eller krøllet hår vil du se effekterne ved at udskifte pudebetrækket med et i silke eller bambus.

Krøllet hår har oftere mere tendens til at tørre ud end glat hår, og derfor vil du især få gavn af at anvende et silke eller bambus pudebetræk da det vil hjælpe med til at dit hår ikke tørre unødvendigt ud i løbet af natten og ligeså vil den glatte overflade hjælpe med at dine krøller ikke vil filtre sammen.

Fordelene ved silke og bambus

Vi har samlet de vigtigste fordele og ulemper ved både bambus og silke, og til slut giver vi dig vores anbefaling om hvilke stof er det bedste at vælge til dit hovedpudebetræk.

Derfor skal du vælge et pudebetræk i bambus

Bambus er utroligt hurtigvoksende og betragtes derfor som et relativt bæredygtigt materiale. Et pudebetræk er derfor det miljøvenlig valg, samtidig med at det er meget budgetvenligt og pudebetrækkene i bambus vil være billigere at anskaffe sig end i silke.

  • Bambus har en rigtig god egenskab til at lede fugt væk, og er derfor også et rigtig godt valg til dig der har det varmt om natten
  • Bambus er meget afkølende og vil derfor være dejligt køligt at ligge på hele natten igennem. Dette hjælper til at man sveder mindre og at håret derfor vil fedte mindre til
  • Bambus har en uroligt blød overfalde og det vil sikre at natte søvnen ikke vil slide unødvendigt på dit hår og din hud. Den glatte overfalde vil sikre at der ikke er friktion mellem betrækket og dit hår og derfor vil dit hår filtre mindre og det vil derfor være mere skånsomt for håret
  • Bambus har en naturlig egenskab for at være svampedræbende og fungere antibakterielt, og det er altså en kæmpe fordel for din hud i ansigtet. Derfor vil bambus især være godt hvis du døjer med akne og uren hud.

Derfor skal du vælge et pudebetræk i silke

Silke er et eksklusivt stof som har mange fordele, men det betyder også at det ofte er det lidt dyrere valg. Men vil du gerne give den lidt højere pris så får du også mange gode fordele for pengene.

Vær opmærksom på at silke er et sart materiale når det kommer til vask og rensning, og det betyder at det kan være lidt besværligt at vaske og rengøre.

  • Silke vil altid have en helt glat og blød overflade som vil sikre at der ingen friktion er mellem puden og dit hår
  • Silke har en god temperaturregulerende egenskab, og det vil derfor være dejlig køligt at sove med
  • Silke er godt til at forhindre bakterier i at brede sig, og det vil derfor især være en fordel hvis du i forvejen døjer med uren hud og akne
  • Ligesom bambus er silke allergivenligt da det på grund af de tætte fibre forhindrer væksten af husstøvmider

Vores anbefaling: Bambus

Der er mange fordele ved både silke og bambus. Men eftersom bambus er så meget nemmere at udvinde end silke og materialet er derfor både mere miljøvenligt og langt mere budgetvenligt er et pudebetræk i vores optik det oplagte valg for dit nye pudebetræk.

Silke vil have en lidt glattere overflade end bambus, men vi mener stadig at fordelene vejer for et betræk i bambus, da materialet er mere slidstærkt og dermed nemmere at vaske og vedligeholde og det gør bare hverdagen det nemmere.

Grundet fibrene i bambus er det også utroligt allergivenligt da det har en god naturlig egenskab for at hindre bakterievækst og husstøvmider. Derfor er det også et rigtig godt materiale for dig der er allergiker, har sensitiv hud eller døjer med akne.

Vores klare favorit er derfor at vælge et hovedpudebetræk i bambus og du vil tydeligt kunne se forskellene ved at sove med et blødere og mere skånsomt materiale, som vil passe bedre på dit hår end et pudebetræk i bomuld.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder