dermaroller test

Sådan bruger du din dermaroller – styrk din hud med dermarolling (2023)

Det bliver mere og mere populært at have en dermaroller med i hudplejerutinen. Dermarolling kan have en virkelig god effekt på din hud og gøre den sundere og give en mere glat struktur. Men hvordan virker den egentlig og hvordan bruger du den? Vi har samlet alt du skal vide omkring Dermaroller som redskab til din hud så du kan få helt styr på rutinen inden du går i gang!

Det kan virke lidt farligt at gå i gang dermarolling i din hudplejerutine, for skal du virkelig kaste dig ud i at rulle en masse små pikke hen over dit ansigt? Ja det kan du faktisk godt kaste dig ud i, for dermarolling er det helt nye og ikke uden grund. Læs med herunder hvor vi gennemgår hvordan du anvender en dermaroller og hvad der er vigtigt du ved om at forberede din hud så du sikrer at du anvender metoden korrekt. 

Har du travlt? Her er vores favorit dermaroller

Dermarolleren fra Rønsbøl er et rigtig godt alsidigt værtøj med en super budgetvenlig pris. Den er derfor vores favorit da den kan anvendes af både nybegyndere og mere erfarne, samt anvendes i både ansigt og på kroppen. 

Hvad er en Dermaroller?

En dermaroller er helt konkrekt et redskab der kan rulles hen over huden. Det er et lille håndholdt redskab hvorpå hovedet er fuldt af mikro små nåle. Redskabet har faktisk flere navne, og kaldes f.eks. både Dermaroller og Skinroller men det er en og samme ting, og konceptet er det samme, nemlig at rulle huden mens de hundredevis af små nåle perforerer det yderste lag af huden.

Det er meget vigtigt at du ved hvordan du bruger din dermaroller, da det kan have en virkelig gavnlig effekt på huden, men du kan også skade huden hvis du ikke ved hvad du gør. Det er også afgørende at du husker hygiejnen da både huden og redskabet skal være rent så der ikke opstår infektion i huden når du arbejder med den.

Hvordan virker en Dermaroller?

En dermaroller prikker altså helt små huller i det yderste lag af din hud. Denne prikken og perforering i huden, tvinger huden til at reparere sig selv og derved regenerere det det yderste lag.  Huden bliver altså stimuleret til at hele sig selv, og denne helende proces kan have en gavnlig effekt på udseendet og styrken af din hud.

Sådan styrker en Dermaroller din hud

Når du tvinger huden til at hele og regenere sig selv, øger du samtiig hudens produktion af kollagen -og elastinproduktion. Derfor er der rigtig mange fordele ved dermarolling:

  • Hjælper med at mindsker små linier og rynker Ved at øge produktion af kollagen og elastin kan dermarolling have en positiv effekt hvis du ønsker at mindske dine rynker og fine linier i ansigtet
  • Mindsker ar (f.eks. fra akne) Regenereringen af huden kan også hjælpe med at mindske ar, f.eks. ar du kan have fået fra akne.
  • Giver mere glød og styrker huden Dermarolling øger blodgennemstrømningen for din hud, som derigennem vil give en flottere glød og styrke huden på samme tid
  • Mindsker pigmentforskelle og solskader Døjer du med pigmentforskelle eller solskader så kan du også med fordel gøre brug af dermarolling. Det kan have en positiv effekt i at mindske forskellene og give huden et mere ensartet udseende.

Dermaroller til kroppen

Du kan også anvende en dermaroller på kroppen. Det har nøjagtig samme effekt som på din ansigtshud, og kan have en positv effekt på:

  • Strækmærker Ved jævnlig brug af dermarolling kan det mindske strækmærker da det stimulere huden og den helerende proces kan mindske hvor tydeligere strækmærkerne er. 
  • Cellulitis (appelsinhud) Du kan aldrig fjerne appelsinhud helt, men du kan gøre noget or at huden ser mere ensartet og jævn ud, og dette kan din dermaroller hjælpe med på du områder hvor du har appelsinhud. 

Hvordan bruger man en Dermaroller?

  1. Første step er at rens! Du skal rense din hud så den er helt ren for makeup og snavs. Du skal ikke påføre nogle andre produkter, kun vaske dit ansigt med din almindelige ansigtsvask og vand.

  2. Herefter tager du din dermaroller og begynder at rulle på huden. Du skal arbejde med hele ansigtet for det bedste resultat, så du kan fordel arbejde med et område ad gangen.

  3. Rul 6-8 gange over samme sted, i både vandret, lodret og vertikal retning. Du skal ikke presse ned i huden, men lade vægten af rolleren styre strykket.

  4. Når du er færdig med at rulle, skal du påføre et nærende og fugtende serum, og afslut derefter med en god ansigtscreme. Du kan med fordel anvende en hyaluronsyre serum efterfulgt af en god fugtgivende ansigtscreme.

  5. Husk altid at rense din dermaroller med det samme du er færdig med at bruge den.

Når du har rullet huden, skal den hvile. Du må ikke bruge makeup lige efter du har brugt din dermaroller, da det kan påføre bakterier på huden. Du kan derfor med fordel bruge dermarolleren om aftenen så huden kan hele mens du sover. Husk altid at sørge for at huden bliver fugtet bagefter, det vil hjælpe den med at hele hurtigere.

De første gange du bruger din dermaroller kan din hud blive rød og prikkende. Det skal du ikke blive nervøs over, da det er helt normalt. Den reaktion i huden kan blive mindre, jo længere tid du har brugt dermarolleren. Det betyder dog ikke at effekten bliver mindre med tid, men blot at huden vænner sig til behandlingen.

Hvor ofte skal du bruge en Dermaroller?

Hvor ofte du skal bruge en dermaroller afhænger af hvor længe du har anvendt dermarolling på din hud. Som helt nybegynder skal du vælge en dermaroller med 2 mm nåle og starte med at bruge rolleren en gang om ugen. Når du kan se at din hud reagerer positivt på behandlingen, kan du langsomt skrue op for hvor ofte du bruger din dermaroller.

En god huskeregel for dermarolling er hellere for lidt end for meget, da det i pauserne mellem behandlingerne at huden opbygger og du ser den positive effekt af at bruge din dermaroller.

Hvor hurtigt kan du se resultater?

At bruge en dermaroller er ikke et quick fix. Du skal derfor have tålmodighed når du går i gang, og være vedholdende med behandlingen.

Du vil relativt hurtigt kunne se at di  hud får mere glød da den bliver stimuleret af dermarollingen. Resultater for mindskning af ar, rynker og pigment forskelle vil dog tage mange måneder før du endeligt vil kunne se en forbedring.

Et god tip er at tage billeder af din hud inden du bruger din dermaroller første gang. Dette vil være et godt sammenligningsgrundlag til senere. Tjek ind med din hud og tag et nyt billede 6 til 12 uger efter første behandling og hold derefter øje med resultaterne med et par måneders mellemrum.

Husk hygiejnen – sådan rensen du en dermaroller

Det er så vigtigt at huske hygiejnen når du bruger en dermaroller. Husk at du aldrig må låne din dermaroller ud, eller bruge en andens, heller ikke selvom de har været renset.

Du renser din dermaroller ved at først at skylle den under varmt vand. Derefter skal du sprøjte den med en desinficerende væske (som du f.eks. kan købe på apoteket).

Ryst derefter dermarolleren godt og læg den tilbage i æsken hvor den kan tørre færdig. Du skal ikke prøve at tørre rullen med et håndklæde eller papir, da det kan beskadige nålene. Lad aldrig rullen ligge frit fremme, men hav den altid liggende i æsken så den ikke rører noget og kan blive beskidt.

Vores anbefalinger - de 3 bedste Dermaroller

Du får her vores bedste bud på 3 gode dermarollere, der alle afviger lidt i specifikationerne så der er til både nybegynderen samt den mere erfarne. 

1. Swiss Clinic - Skinroller

Swiss Clinic Skin Roller kommer med et 0,5 mm nålehoved (og et ekstra 0,5 mm nålehoved til udskiftning). Hvis du er nybegynder kan du derfor med fordel starte med at købe et ekstra 0,2 mm nålehoved som du skal starte med. Herefter kan du skifte over til 0,5 mm nålehovedet når du har været igang i et par måneder. 

2. Ecooking - Skin Roller

Ecooking Derma Roller kommer kun med et 0,5 mm nålehoved. Det er derfor ikke den du skal vælge som nybegynder, men den er udemærket hvis du har været i gang i længere tid, og du kan herudover med fordel også anvende den til resten af kroppen. 

3. Rønsbøl - Derma Roller

Rønsbøl Derma Roller kommer med et 0,3 mm nålehoved. Det er derfor en roller der kan anvendes af både nybegyndere og erfarne. Du kan anvende dermarolleren fra Rønsbøl i både ansigtet og på kroppen. 

Tak fordi du læste med!

Tak fordi du læste med, vi håber du føler du er blevet klogere på hvordan du anvender en dermaroller og kan begynde at inkludere dermarolling i din hudplejerutine.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder