toa-heftiba-ks8I0HL5rPI-unsplash

6 gode råd: sådan får du din neglelak til at holde længere

Neglelak kan være en super flot del af dit look, tilpasses til dit outfit og lige være den sidste flotte detalje. Men ligeså elegant og flot som neglelak kan være, ligeså kedeligt kan krakeleret og slidt neglelak se ud. Vi er nok mange der har prøvet at lægge en flot neglelak for at den bare en-to dage senere allerede er begyndt at skalle. Men du kan faktisk få neglelak du selv lægger til at holde længe, og derfor har vi samlet vores bedste tips til hvordan du lægger en neglelak der faktisk holder!

Er der noget mere irriterende når du har gjort dig umage med at lægge en flot neglelak, blot for at den begynder at skalle af og krakelere efter blot et par dage? Vi har samlet vores bedste tips til hvordan du lægger en neglelak der faktisk holder i mange dage, så du kan få glæde af den.

De 6 bedste tips til at få din neglelak til at holde

1. Planlæg hvornår du lægger neglelak:

Når du selv lægger neglelak, skal du tænke over hvornår du gør det. Der er ikke noget tidspunkt på dagen hvor dine negle tager bedre imod neglelakken eller andet i den dur, men du kan være lidt strategisk om hvornår du går i gang med at lægge neglelak og som giver de bedste forudsætninger for et flot og holdbart resultat. Det betyder du skal tænke om timingen og sikre at du har tid nok!

Du kan være stensikker på at resultatet når du lægger neglelak ikke bliver pænt hvis du ikke har tid nok til at gøre det færdigt. Neglelak behøver tid til at tørre, og hvis ikke du har tid nok og er nødt til at komme videre med dine gøremål inden lakken er helt tør, vil du ende med at tvære lakken ud og kan komme til at lave hakker og mærker i den.

En neglelak skal som tommelfingerregel tørrer i 3-5 minutter før den er tør nok til at lægge et nyt lag. Efter 5-15 minutter bør den være tør nok til at du kan bruge din hænder, men vær stadig opmærksom på ikke at lave noget der kan lave mærker i lakken og efter 1-2 timer bør lakken være helt tør og hærdet.

Du kan derfor med fordel planlægge at lægge dine neglelak lige inden du går i seng da lakken derved kan få lov at tørre i ro og mag imens du sover.

neglelak

2. Hav rene og tørre negle:

En anden vigtig faktor for et flot og holdbart resultat er at dine negle er helt rene og tørre når du går i gang. For det første skal neglene være selvfølgelig være fri for snavs og ikke være beskidte. Men lige så vigtigt er at der ikke er olie eller creme på dine negle, da neglelakken ikke vil hæfte ordentligt.

Sørg derfor for at have renset neglene, men også at du netop har vasket hænder inden du begynder med neglelakken så du er sikker på at du har den bedste base og at neglelakken derfor vil holde længere fordi den simpelthen kan hæfte meget bedre fast på en helt ren overflade.


Du kan også bruge neglelakfjerner, og lige kører en vatrondel med neglelakfjerner på over neglene, på den måde sikrer du også at de er helt tørre og ikke er fugtige efter en håndvask.

3. Klargør dine neglebånd og poler neglene:

At klargøre neglebåndene har ikke indflydelse på holdbarheden af neglelakken og hvor længe den holder, men på hvor pænt et resultat du får.

Ved først at blødgøre neglebåndene, hvilket også bare kan være efter du har været i bad, og med en rosenpind forsigtigt neglebåndene ned vil du få et flot resultat med neglelakken da det simpelthen giver dig mere plads at arbejde med, få neglene til at se længere ud og give dem en flot form.

Du kan med fordel bruge en negle buffer til at buffe/polere neglene. Det er ikke et afgørende step som du skal gøre, men det kan hjælpe med at forlænge holdbarheden af neglelakken.

4. Brug en base coat:

Dette step er nok er et af de vigtigste når det kommer til at få din neglelak til at holde længst muligt. Hvis du husker at anvende en god base coat, så giver du neglelakken det bedste underlag at holde fast i. Husk at lade base coaten tørre fuldstændigt, inden du går i gang med første lak af neglelakken.

Du kan se det som at jo bedre du forberede dine negle, og bruger den tid det tager, jo længere holdbarhed får du af neglelakken og des flere dage kan du nyde at have lakerede negle. Hvis du skipper de steps der forbereder neglen, så vil du derimod risikere at neglelakken holder en dag eller to før den begynder at skalle og falde af.

5. Byg neglelakken op i flere lag:

Når du begynder at lægge neglelakken, skal du huske at bygge lakken op i flere lag. Det duer ikke påføre et enkelt tykt lag, men derimod at bruge flere tyndere lag.

Brug gerne to-tre tynde lag og lad lakken tørre imellem lagene. Vent omkring 3 minutter imellem hvert lag, men vurder selv afhængigt af neglelakken du bruger og hvor hurtigt den tørrer. Når du er færdig med lagene, er det vigtigt at neglelakken får lov at hærde og tørre helt. Det er derfor vi foreslår at du lægger lakken på et par timer inden sengetid så den kan få lov at tørre hele natten.

6. Afslut med en topcoat:

Det allersidste step, men et step du ikke må springe over, er at bruge en god top coat. Med en top coat kan du forsegle neglelakken og sikre at den ikke begynder at krakelere.

Tænk på top coaten som at bruge en god hårspray hvis du har brugt tid på at style dit hår, og efter at du har sat tid af til at lægge en pæn neglelak, så er det værd at bruge et par sidste minutter på en top coat.

Et godt trick er at forsegle neglespidsen ved at køre børste langs spidsen af neglen, så bliver den endnu mere modstandsdygtig over for slid og når du rammer fingrene med noget.

Tak for du læste med!

Vi håber at denne gennemgang af vores bedste tips til at lægge en neglelak der faktisk holder kan hjælpe dig med at lægge en flot neglelak som du kan have glæde af i mange dage!

Læs flere af vores artikler om skønhed liger her.

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder