Niacinamid forsidebillede

Hvad er Niacinamid – 6 grunde til at du bør anvende niacinamid

Det er på tide at lære om en ny vidunderingrediens! Niacinamid er det nye sort inden for hudpleje, og ikke uden grund for listen af fordele det kan have for din hud ér lang. Læs mere om fordelene ved brug af niacinamid her, hvor vi også gennemgår hvordan du begynder at bruge niacinamid i din hudpleje, og hvordan du bedst indarbejder det i din hudplejerutine.

Vidunderingrediensen – hvad er Niacinamid?

Der er en række af ingredienser der er kommet meget frem i lyset de senere år, når det kommer til hudplejeverdenen. De bliver alle kaldt vidunderingredienser og niacinamid er én af dem foruden AHA og BHA syre samt Hyaluron syre, for bare at nævne et par af dem.

Niacinamid er blevet en virkelig populær ingrediens at bruge i stort set alle typer af hudplejeprodukter, men hvad er det egentligt? Niacinamid er faktisk en vitamin, nærmere bestemt et B3 vitamin, og det er ikke for ingenting at ingrediensen er blevet så populær for fordelene er mange. Niacinamid er blevet en af de største stjerner inden for anti-aging, for der er faktisk ikke noget som Niacinamid ikke hjælper med når det kommer til hudpleje.

For at for få alle fordelene ved ingrediensen skal det selvfølgelig anvendes korrekt, så vi håber du vil læse med her og blive klogere på hvilke fordele Niacinamid har for din hud samt hvordan du bedst anvender det i din nudplejerutine.

Niacinamid

6 gode grunde til at du skal bruge Niacinamid i din hudpleje

Listen af fordele ved Niacinamid i hudpleje er alenlang. Studier har påvist at niacinamid hjælper mod både akne, pigmentering og eget andet. Vi har listet de væsentligste fordele ved brug af niacinamid herunder.  

1.     Reducerer hyperpigmentering

Hyperpigmentering er termet for en uens hudtone, det kan f.eks. være mørkere mindre pletter eller større områder i huden. Niacinamid på 5% har vist at kunne lysne mørke pletter i huden og derved komme ændret pigmentering til livs.

2.     Minimerer fine linier og rynker

Niacinamid hjælper med at booste produktionen af kollagen i huden som kan hjælpe med at forbedre teksturen af huden, heriblandt fine liner og rynker i huden.

3.     Hjælper mod akne

Fordi Niacinamid hjælper på reguleringen af sebum , dvs. olie, i huden som kan hjælpe på og modvirke akne. Derudover hjælper niacinamid også på inflammation i huden som kan hjælpe med at bumser mm. heler hurtigere.

4.     Hjælper huden med at holde på fugt

Niacinamid er rigtig god til at hjælpe med at booste hydreringen af af din hud. Det hjælper nemlig med at forbedre funktionen af det yderste lag af din hud som skal kunne holde fugten i huden inde.

5.     Beroliger rødme og inflammation

Niacinamid har en virkelig positiv virkning på inflammation i huden, og hjælper på inflammation og rødme i huden, også hvi det er forårsaget af f.eks. akne.

6.     Regulerer olieproduktionen i huden

Niacinamid går ind og hjælper med balancen i huden og regulerer produktion af sebum i huden som er en form for oliesubstans der hjælper huden mod at blive tør, men hvis huden har en overproduktion af sebum kan det både få huden til at fedte til og øge chancen for at få akne og udbrud.

Sådan starter du med Niacinamid

Husk mængden

Produkter der indeholder niacinamid kan variere meget i hvor meget af ingredienser der faktisk indgår i produktet, altså hvor koncentreret produktet er.

Der skal forekomme minimum 2% niacinamid i et produkt før det kan have en virkning, men allerhelst skal du lede efter produkter der hedder 5% og gerne 10%, så du er sikker på at kunne se værdien af produktet.

Hvilken type hudplejeprodukt skal du vælge?

Niacinamid kan indgå i mange forskellige typer af produkter som for eksempel solcreme, serummer og ansigtscremer. Det kan også være en af de aktive ingredienser i makeupfjernere og ansigtsrens, men hvis du gerne vil begynde at bruge niacinamid så er det ikke umiddelbart i en ansigtsrens at du vil få den største effekt af niacinamid da produktet er i kontakt med din hud i så kort tid.

Vi vil derimod anbefale at du finder en ansigtscreme eller endnu bedre et serum baseret på niacinamid. Ved at vælge en serum vil du få den fulde effekt af niacinamiden da produktet skal blive på huden og vil være designet til at udnytte fordelene ved niacinamid specifik.

Sådan anvender du Niacinamid i din hudplejerutine

Hudplejerækkefølge – hvornår skal man bruge Niacinamid?

Du kan ikke bruge niacinamid som det eneste hudplejeprodukt i din rutine. Det kan heller ikke erstatte dig sædvanlige fugtgivende ansigtscreme, da niacinamid som tidligere beskrevet er et vitamin og derfor kun går ind og arbejder med huden, den hverken renser eller sørger for fugt alene.

Du kan derfor indarbejde niacinamid i din hudplejerutine efter rens og før ansigtscreme, som beskrevet herunder:

Step 1. Rens
Husk at rense huden grundet for makeup og snavs inden du begynder med nogle andre produkter

Step 2. Toner
Hvis du bruger en skintonic (toner) er den altid nummer 2 i rækken, efter rens

Step 3. Syre
Hvis du har en AHA creme eller creme med BHA syre i, så kan du med fordel anvende den inden din serum og ansigtscreme da den vil hjælpe huden med bedre at kunne tage imod de øvrige produkter

Step 4. Serum
Så er det nu du kan anvende din creme eller serum med niacinamid. Husk at påføre den inden du anvender din ansigtscreme, da cremen efterfølgende skal segle alle de øvrige produkter inde på huden.

Step 5. Creme
Afslut med en god fugtgivende ansigtscreme, som både skal fugtgive men lige så vigtigt hjælpe med at lukke alle de øvrige produkter alle deres fordele inde i huden. Samt skabe en barriere for huden mod omverdenen.

Niacinamid passer med alle produkter

Niacinamid passer med alle hudplejeprodukter. Der er nogle produkter og ingredienser på markedet for hudplejeprodukter som ikke må parres med visse andre produkter, men det gælder heldigvis ikke niacinamid. Det gør det nemlig langt nemmere at integrere niacinamid i din hudplejerutine. Det betyder at du kan anvende niacinamid produkter sammen med vitamic C, AHA og BHA samt retinol og hyaluron syre for eksempel.

Brug Niacinamid morgen og aften

Når du starter med at anvende niacinamid foreslår vi dog at starter forsigtigt ud, ikke anderledes end når du introducerer ethvert andet hudplejeprodukt i din rutine.  Når du er sikker på at din hud reagerer godt på produktet ved at starte med at benytte det et par gange om ugen, kan du arbejde dig op og herefter sagtens benytte produktet både morgen og aften.

niacinamid

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder