diana-polekhina-GHp78jdvOZY-unsplash

Hvad er C-vitamin serum? Bliv klogere på c-vitamin i din hudpleje

Vil du sikre den smukke frisk glød i din hud så skal du til at overveje en C-vitamin serum! C-vitaminet er ved at blive et af de mest populære ingredienser i skønhedsindustrien, og det er der mange grunde til. Det er en potent antioxidant med mange fordele for din hud. Vi gennemgår her hvad du skal vide om C-vitamin serummer så du er klædt på til hvordan og hvornår du kan begynde at anvende vitamin C i din hudplejerutine.

Vitamin C er ikke længere bare noget du indtager i form af en vitaminpille. Det er blevet et af de mest populære ingredienser i skønhedsindustrien og helt sikkert en ingrediens du bør overveje om den ikke bør indgå i din hudplejerutine allerede nu.

C-vitamin er blevet lidt af et buzzword, og det er der mange gode grunde til. C-vitamin er en super effektiv antioxidant og listen over fordele det vil have for din hud er lang. Vi vil her gennemgå de vigtigste ting du skal vide omkring C-vitamin serums, hvilken effekt de kan have for din hud og hvad du skal være opmærksom på når du inkorporerer det i din hudplejerutine.

Hvad er C-vitamin serum?

Når vitamin C indgår i et hudplejeprodukt, vil det fungere som en meget potent antioxidant som blandt mange ting vil booste produktionen af kollagen i din hud, som bekendt vil hjælpe med at vedligeholde elasticiteten i din hud. Det fungerer derfor bl.a. som et antiaging produkt, da din hud naturligt vil miste sin elasticitet som du ældes og vil du mindske den effekt så meget som muligt er det produkter der kan påvirke produktionen af kollagen som du skal gå efter i din hudpleje.

C-vitamin vil indgå i vitamin C serummer, som vil have en helt flydende eller mere gelagtig konsistens. Selvom du indtager c-vitamin gennem din kost eller via vitaminpiller vil det ikke have den store virkning for din hud, og den nemmeste måde at få effekterne af vitamin C for din hud er ved at påføre det direkte på huden via et plejeprodukt.

c-vitamin

Hvem kan bruge C-vitamin?

Helt kort, alle vil kunne have gavn af at inkorporere en C-vitamin serum i hudplejerutinen. Det er uanset om du døjer med acne, rødme, pigmentering, linier og rynker eller du er så heldig ikke at døje med nogen særlige hudproblemer.

Vi gennemgår alle de områder som vitamin C kan modvirke, men som vi allerede har nævnt er en af de største fordele C-vitamins serummets anti aging effekt. Når det kommer til anti aging og vedligeholdelse af din huds glød og elasticitet gælder det om forebyggelse. Det betyder at selv hvis ikke døjer med for eksempel uren hud eller pigmentpletter, så kan du fa gavn af C-vitamin hvis du er interesseret i at forebygge alderdomstegn i huden og sikre at kollagen produktionen vedligeholdes og huden ikke mister den vigtige elasticitet.

Ekstra tip: sådan skal du opbevare din C-vitamin serum

C-vitamin kan være skrøbeligt at arbejde med i hudplejeprodukter, og skal du være sikker på at få det fulde udbytte af produktet for din hud så er det helt afgørende at du opbevarer serummet korrekt. Stil derfor serummet et køligt og mørkt sted, og hold øje med at væsken ikke bliver en brunlig farve da det vil indikere at effekten af produktet vil være ophørt.

Husk derfor at lade være med at opbevare serummet på badeværelset da det varme og fugtige klima ikke vil være godt for vitamin C serummet.

Fordele ved vitamin C serum

Fordelene ved C-vitamin er mange og listen er lang. I bund og grund er det et lille vidunderprodukt som mange vil have gavn af at inkorporere i hudplejerutinen.

  • Mindsker pletter og rødmer i huden
  • Skaber en mere jævn hudtone
  • Mindsker pigmentpletter
  • Opstrammer huden
  • Mindsker fine linier og rynker

Vedligeholder hudens elasticitet og mindsker fine linier

Når vi ældes, falder den naturlige produktion af kollagen, og det betyder at huden bliver mere slap og lettere vil få linier og rynker. Når vi taler om anti aging handler det derfor om at anvende produkter som både tilføjer og hjælper huden til at bibeholde fugt og elasticitet, og øge produktionen af kollagen.

Vitamin C findes naturligt i huden og hjælper med netop dannelsen af kollagen, og det er her at C-vitamin serummer kommer ind i billedet som lidt af et vidunderprodukt.

Reducerer pigmentpletter

Vitamin C har en rigtig god effekt for både at stoppe og udjævne dannelsen af pigmentpletter. Derfor vil et C-vitamin serum hjælpe med at skabe en mere ensartet overflade af huden og have en positiv effekt på at du får en mere jævn hudtone.  

vitamin c

Sådan anvender du vitamin C serum

Hvornår skal du påføre C-vitamin serum?

Skal du anvende C-vitamin serummet om morgen eller aftenen? Sandheden er af serummet virker lige godt i løbet af natten som af dagen. Derfor kan serum indgå i din hudplejerækkefølge både morgen og aften.

Den store forskel ligger derfor i hvor meget effekt du får ud af fordelene for serummet. Påfører du produktet om morgenen med resten af din hudplejerutine for morgenen vil du få udnytte den beskyttende effekt som vitamin C har på din hud hele dagen. Den vil nemlig sikre at du forstærker barrieren mellem din hud og omverdenen. På den måde vil du både nyde godt af de positive effekter som vitamin C vil have for din hud, samt udnytte den beskyttelse den også kan give huden i løbet af en hel dag på farten.

Hvilken plads skal C-vitamin have i hudplejerækkefølgen?

Du skal anvende dit vitamin C serum efter du har renset din hud og anvendt din toner, og før du påfører creme og/eller solcreme hvis du anvende det om morgenen.

1. Rens din hud grundigt så du har fjernet al makeup og bakterier som kan have samlet sig på huden i løbet af dagen

2. Toner, anvend din sædvanlige toner efter du har renset din hud

3. Påfør C-vitamin serum

4. Creme, påfør som det næste din ansigtscreme som fører fugt til din hud og hjælper med at kreere en beskyttende barriere

5. Solcreme, slut af med at påføre din solcreme hvis du anvender serummet om morgenen

Husk altid at afslutte din rutine med en god fugtgivende ansigtscreme. En serum kan aldrig erstatte effekterne af en god ansigtscreme så en god creme skal altid være det sidste trin i din hudplejerækkefølge.

Må du mikse C-vitamin med andre produkter?

Der er nogle kombinationer med andre hudplejeprodukter som du skal være opmærksom på ikke at blande når du vil begynde at bruge en C-vitamin serum.

  • Vitamin C og AHA/BHA syre
  • Vitamin C og Retinol
  • Vitamin C og Niacinamide

Vi har før skrevet positivt omkring effekterne af AHA og BHA syre, samt Niacinamide. Men du skal altså være opmærksom på at du ikke må anvende nogen af disse produkter sammen med dit vitamin C serum. Kombinationerne kan ende med irritation af din hud eller en begyndelse af nye udbrud.

Du må dog gerne dele disse kombinationer op i din dags -og natrutine, det vigtigste er bare at du ikke anvende dem ovenpå hinanden. Det vil sige at du sagtens kan anvende en C-vitamin serum om morgenen og senere anvende en creme med AHA syre om aftenen i din hudplejerutine inden sengetid.

Du må dog gerne blande en C-vitamin serum med et serum der indeholder E-vitamin da disse to ingredienser vil arbejde godt sammen!

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder