alexandra-tran-vfLzpWbuweE-unsplash

Den bedste hudpleje til fedtet hud – sådan plejer du fedtet hud

Døjer du også med fedtet hud? Og hvorfor får man overhovedet fedtet hud? Det kan være enormt irriterende at huden fedter til, og det gør det ikke nemt at ligge en holdbar makeup for eksempel. Der er nogle simple råd til hvordan du bedst sammensætter din hudplejerutinen så den balancerer huden og giver huden de bedste vilkår for at fedte mindre. Læs med herunder og bliv klogere på hvilken hudpleje vil fungere for dig!

Hvad er fedtet hud?

Fedtet hud i ansigtet skyldes at din hud har overaktive talgkirtler der simpelthen producerer for meget talg. Dette vil resultere i at din hud vil have tendens til at blive og føles fedtet.

Det skyldes altså ikke noget du gør forkert i din hudplejerutine, da du ikke kan skabe en tilstand af fedtet hud. Men du kan dog påvirke og hjælpe huden godt på vej med den rette hudplejerutine, så du sørger for at din hud er i balance. Det vil især være en fordel hvis du bruger makeup, da det kan være svært at lægge en holdbar makeup der kan holde hele dagen, hvis din hud har tendens til at fedte.

fedtet hud

Læs mere om hvorfor en serum der indeholder hyaluronsyre vil have en særlig god effekt på din hud, lige her.

Hvorfor har man fedtet hud?

Fedtet skyldes ikke noget du har fremprovokeret med din hudpleje rutine. Tendens til fedtet hud skyldes overordnet set to årsager; gener og hormoner.

Gener

Hvis du døjer med fedtet hud, vil det meget ofte være fordi du er genetisk stillet for fedtet hud. Det betyder også at der ikke er et quick fix, da du ikke kan ændre dine gener. Men du kan tilpasse din hudplejerutine så din hud har de bedste vilkår, og du kan på den måde mindske hvor fedtet din hud bliver.

Hormoner

Fedtet hud kan også skyldes hormoner. Hormoner styrer og påvirker rigtig mange ting i din krop, også din hud. Du kan opleve at du ikke normalt vil have tendens til fedtet hud, men at du i perioder vil kunne mærke og se at huden føles mere fedtet end ellers. Dette skyldes at hormonerne igennem din månedlige cyklus kan påvirke produktion af talg og derfor i perioder gøre din hud mere fedtet.

Under graviditet eller i overgangsalderen vil ændringerne i dine hormoner også kunne resultere i en mere fedtet hud. Dine hormonet kan du, ligesom dine gener, ikke ændre på men igen gælder det at du kan lære hvordan du bedst tilpasser din hudplejerutine efter din hud.

Hudpleje til fedtet hud

Som for alle hudplejer er det vigtigt at du forstår din hud og ved hvordan du bedst sammensætter en hudplejerutine der passer til netop dine behov og din hud. Vi arbejder helst med ”jo simplere, jo bedre”. Det vigtigste er at du overhovedet får renset din hud, ikke hvor mange produkter der indgår i din rutine. Derfor er det en god ide at holde det så simpelt så muligt hvis det øger chancen for at du husker at gøre det og rense din hud, hver aften inden du går i seng.

Herunder gennemgår vi de tre vigtigste punkter du skal vide omkring pleje af fedtet hud.

Sådan renser du

Generelt gælder det for det vi kalder ”problemhud”, dvs. hvor huden døjer med f.eks. urenheder, tørhed, fedt osv., at det er meget vigtigt at vide hvordan du renser din hud korrekt da rens nemt kan have en irriterende effekt på din hud.

Du skal huske at vi helst skal undgå at irritere huden yderligere. Jo mere irriteret huden er, jo større er chancen for at den slår ud med urenheder, tørrer ud eller fedter til. Brug derfor en mild ansigtsrens som ikke udtørrer huden, men efterlader den blød og smidig. Din hud skal aldrig føles tør og ”stram” efter at du har renset den, hvis den gør det, så bruger du ikke den rigtige ansigtsrens for din hud.

Vi anbefaler “Enriched Cleansing Milk” fra Beauté Pacifique. En cleansing milk er ofte en mild ansigtsrens og er derfor dejlig mild mod huden. Dette fungerer rigtig godt mod fedtet hud.

Find Beauté Pacifique Enriched Cleansing Milk hos NiceHair lige her

Husk at fugte

Det vil være let at tænke at man ikke skal fugte huden yderligere når den i forvejen føles fedtet. Men her skal du huske at det er helt afgørende at du sørger for at du fugter din hud nok, og med de korrekte produkter. Det er helt forkert at fedtet hud ikke har brug for fugt og fedt udefra. Hvis ikke du sørger for at din hud er gennemfugtet men i stedet lader den tørre ud så vil du opleve at den blot føles endnu mere tør. Dette skyldes at huden vil begynde yderligere at overproducere talg for at kompensere for den manglede fugt (dvs. vand) i huden, men det vil blot resultere i en fedtet skinnende overflade på huden.

Foruden en god ansigtscreme kan du derfor også overveje at brug et godt ansigtsserum i din hudpleje. Serummer er helt eminente til at trænge hurtigt ind i huden og gennemfugte i dybden. Du kan læse mere omkring serummer og hvilken du kan vælge her.

Når du vælger din ansigtscreme er det er en god ide at vælge en som er lavet specifikt til fedtet hud, da disse creme vil være lavet til at kunne trænge hurtigt ind, og hjælpe huden med at balancere så du kan minimere overproduktionen af talg.

Brug olie

Olie kan have en rigtig god effekt på fedtet hud. Du skal ikke lade dig skræmme ved tanken om at oliere din i forvejen fedtede hud. Olie kan derimod gå ind og stabilisere huden og hjælpe den på vej til at balancere talg produktionen. En god ansigtsolie vil trænge hurtigt ind i huden, og vil ikke danne en fedtet hinden ovenpå huden, men i stedet trænge ind og fugte indefra.


Du kan med fordel også vælge en ansigtscreme som er oliebaseret. En vandbaseret ansigtscreme kan, især om vinteren når det er koldt i vejret, være med til at trække fugten ud af huden. En oliebaseret creme vil gøre det eksakt modsatte, og kan være en virkelig god modtandsbarriere for den udtørrende kulde om vinteren.

Tak for du læste med!

Vi håber at du er blevet lidt klogere på hvorfor du døjer med tør hud, og vigtigst af alt hvordan du bedst plejer tør hud.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder