arturo-rivera-9J2yHuHK7Ac-unsplash

Bedste solcreme test – de 4 bedste solcreme spray (2023)

Sommeren står for døren og mange af os drømmer om en smuk gylden sommerkulør. Men en flut sommerkulør kan du stadig få imens du passer godt på din hud. Jo bedre du er til at huske solcremen jo bedre, da sol kan være hårdt for huden og være med til at ælde den hurtigere. Vi har samlet vores 4 favoritter på den bedste solcreme. Derudover har vi valgt 4 solcreme med spray da vi mener det gør det langt nemmere at fordele og smøre solcremen godt ind.

Solcreme er det vigtigste du skal huske om sommeren. For så vidt er den vigtig at huske hele året rundt, da solen også kan være kraftig i løbet af vinteren. Der er mange myter omkring solcreme og vi har skrevet omkring de største myter og hvordan du bedst anvender solcreme lige her.

Når du vælger en solcreme giver det mening at kigge på om du foretrække produkter uden parfume, om den er svanemærket samt om den beskytter mod både UV-A og UV-B stråler. Kender du ikke forskellen på de to slags stråler kan du læse med lige herunder:

– Hvad er UV-A stråler?

UV-A stråler er uv-strålingen der trænger dybt nede i huden og er denne stråling der give den solbrune glød men som også er med til at udvikle hudkræft. UV-A stråler bliver ikke blokeret af f.eks. glas og bliver derfor ikke stoppet af at du befinder dig indedøre ved vinduet eller f.eks. i bilen bag bilruderne.

– Hvad er UV-B stråler?

UV-B stråler rammer kun det yderste lag af huden og bliver blokeret af glas og ruder. UV-B stråler er skyldige i at du kan blive solskoldet og er derudover også skyld i mørke pletter, rynker osv.

Det kan altså betale at kigge sig lidt for når du leder efter en solcreme, da det f.eks. er fornuftigt at sikre at den blokerer for begge typer stråling samt at du tager stilling til om den passer til din hud hvis du eksempelvis har brug for at den fungerer til sart hud.

De 4 bedste solcreme med spray

1. Avène, Sun Spray SPF 30

Denne solcreme fra Avene har faktor 30 og kommer med et virkelig smart design, hvor sprayhovedet kan køres op og ned, så spraydysen de-aktiveres når den skal tilbage i tasken.

Denne solcreme er udviklet specielt til sensitiv og lys hud, og indeholder ligesom mange andre produkter fra Avené termal-kildevand der virker beroligende på huden. 

Solcremen er en af vores egne favoritter som er nem at bruge, smøre ind i huden og absorberes hurtigt. Vigtigst af alt er den vandfast så du kan roligt anvende den til en dag på stranden også. 

Det kan vi lide:

 • Praktisk sprayflaske design
 • Virker beroligende og fugtgivende på huden
 • Indeholder termal-kildevand og vitamin E
 • Vandfast
 • Beskytter mod UVA- og UVB-stråler

2. Biotherm, Water Lover Sun Mist SPF 30

bedste solcreme spray

Solcremen fra Biotherm har en super let og dejlig konsistens der er let at smøre ind og ikke efterlader hvide mærker der er svære at gnide ind. Den absorberes hurtigt og fedter ikke, hvilket er super dejligt så man ikke skal gå rundt og vente længe på at man kan tage ud over.

Solcremen er som noget nyt miljømærket og den er derfor både uden kemi, samtidig med at den beskytter havmiljøet og plankton. Solcremen er dog med parfume, da Svanen miljømærket tillader visse parfumestoffer.

Solcremen er både vandfast, samt beskytter mod både UV-A og UV-B stråler.

Det kan vi lide:

 • Dejlig mild duft og giver en frisk fornemmelse ved påføring
 • Miljæmærket Svanen
 • Beskytter mod UVA- og UVB-stråler
 • Vandfast
 • Nem at smøre ind og fedter ikke

3. Splash, Pure Spring Non-Perfumed Sunscreen Mist SPF 50+

Solcremen Pure Spring Non-Perfumed fra Splash har hele 50 SPF beskyttelse i sig, og giver derfor høj beskyttelse og med sprayen er den super nem at fordele og smøre ind. Den sprayer med en mist af solcreme der betyder at den fordeler sig rigtig godt over huden, selv inden du smører den ind i huden.

Solcremen er designet sådan at flasken sprayer med en super nem applikation, da den kan spraye uanset om du vender flasken på hovedet og du er derfor sikret en ensartet fordeling af solcremen.

Solcremen fra Splash er uden parfume, beskytter mode både UV-A og UV-B stråler og er vandfast. ¨

Det kan vi lide:

 • Solfaktor 50
 • Vand- og svedresistent
 • Sprayflasken sikrer en ligelig og jævn fordeling af solcremen
 • Uden parfume og egner sig til sensitiv hud
 • Med en let formel der trænger super hurtigt ind i huden

4. Matas Striber, Transparent Solspray SPF 30 Uden Parfume

bedste solcreme

Som navnet afslører har denne Transparent Solspray fra Matas Striber en let og transparent konsistens, der trænger super hurtigt ind i huden. Solcreme beskytter med en faktor 50 og fedte ikke huden til, hvilket er et stort plus.

Solcremen er vandfast og beskytter både mod UV-A og UV-B stråler og sikrer altså at du kan bruge en dag på farten og i solen med god samvittighed.

Denne solcreme er uden parfume og desuden Asthma Allergy Nordic certificeret hvilket betyder at den er super god for alle hudtyper, og især hvis du har meget sart og sensitiv hud.

Det kan vi lide:

 • Let og transparant konsistens der ikke fedter
 • Uden parfume og Asthma Allergy Nordic certificeret
 • Vandfast
 • Koralvenlig og miljø certificeret
 • Indeholder e-vitamin som beroliger og beskytter huden

Tak for du læste med!

Vi håber at du er blevet lidt klogere på hvilke typer af solcreme du kan vælge til sommeren, så du sikrer at undgå solskoldninger og forbrændt hud. Brug i stedet energien på at nyde sommeren og din ferie uden at skal være bekymret for din hud.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder