lesly-juarez-1AhGNGKuhR0-unsplash (2)

Sådan finder du din hudtype – og giver din hud den bedste pleje

Hudpleje kan hurtigt blive en kompliceret sag, men det behøver det slet ikke at være. Jo bedre du kender din hud jo nemmere er det er finde den bedste pleje. Læs med herunder og vi guider dig til hvordan du finder din hudtype så du kan få mest ud af dine produkter til netop din hudtype.

Det varierer meget hvilken hudtype den enkelte har, og det kan være bestemt af tendens til enten tør, fedtet, sensitiv eller en kombination af flere typer. Nogle er så heldige at have det vi kalder normal hud og slipper for de helt store udsving af irritation i huden. Men de fleste af os vil dog, især i perioder, opleve at have problemer med huden og derfor er det en god ide at kende din hud så du ved hvordan du bedst passer på den. Derfor guider vi dig til at identificere din hud og finde ud af hvilke hudtype du har.

Der er også chance for at din hud ændrer sig over tid, så det bedste du kan gøre, er faktisk bare at være opmærksom når du renser og plejer din hud så du løbende kan tilpasse de produkter du bruger.

sådan finder. du din hudtype

Sådan finder du din hudtype

Fedtet hud

Fedtet hud kan skyldes mange ting. Det er formentlig ikke noget du har fremprovokeret med din hudplejerutine, men kan skyldes f.eks. både hormoner og genetik. Helt kort betyder det at din hud producerer for meget talg og vil derfor fedte til. Det vigtigste du skal huske i din hudpleje for fedtet hud, er at du ikke skal nægte den fugt, selvom det måske kan virke logisk at prøve at udtørre huden. Fedtet hud trænger derimod også til en sund fugtbalance, så det er vigtigt at tænke ind i din rutine.

Vi har listet kendetegnene for fedtet hud herunder, og er det noget du kan genkende så hop over og læs vores råd til hvordan du sammensætter den bedste hudpleje for fedtet hud.

 • din hud føles fedtet og olieret når du rør ved den
 • huden føles fedtet både med og uden makeup
 • det er svært at lægge en holdbar makeup og huden bliver mere skinnende i løbet af dagen
 • du har tendens til forstørrede porrer og udvikle hudorme

Matas – BEAUTÉ PACIFIQUE Submersive Serum Paradoxe

Tør hud

At have tør hud kan enten være en hudtype men det kan også sagtens bare være en midlertidig tilstand af din hud. Tør hud kan nemlig nemt fremprovokeres af årstiden, og langt de fleste af os vil have tendens til mere tør hud om vinteren for de koldere temperaturer er hårdt for huden og har en udtørrende effekt. Hvis du vil læse mere om vores bedste råd omkring en god hudpleje rutine for tør hud kan du læse med lige her.

Kendetegnene ved tør hud er:

 • huden føles stram, især over næse og kinder
 • porrer i huden vil ikke være særlig tydelige
 • din makeup tørrer ud og krakelere nemt i løbet af dagen
 • det kan svie når du smører produkter på huden
 • huden kan absorbere store mængder af et produkt uden synlig effekt

Sensitiv hud

Hvis du døjer med sensitiv hud vil du opleve at tilstanden af din hud kan svinge meget. Sensitiv hud vil nemlig reagere meget nemt på produkter, temperaturen og ændringer i luftfugtigheden.

Hvis du oplever at din hud er meget sensitiv så er det en god ide at være forsigtig med de produkter du køber da de helst skal være milde og plejende og ikke skrappe produkter som f.eks. en skintonic som indeholder meget alkohol. Gå hellere efter en mild toner som fugter huden og gør den klar til at kunne absorbere din ansigtscreme.

Kendetegnene ved sensitiv hud er:

 • du oplever tit rødme i huden
 • tilstanden af din hud er meget påvirket af sæson og ændrer sig som vejret ændrer sig
 • produkter kan svie på huden
 • huden reagerer på berøring, bliver varm og rød

Kombineret hud

Har man hudtypen af kombineret hud, så kan det variere meget fra person til person. Det er formentlig denne hudtype langt de fleste af os vil opleve, da det er meget normalt at huden kan variere afhængigt af hvor i ansigtet det er.

Hvis det generer dig meget at det er svært at finde én pleje rutine der passer til hele ansigtet, så kan du med fordel overveje at tilpasse din rutine afhængigt af de forskellige områder i ansigtet. Døjer f.eks. med tørre kinder men en fedtet pande, så kan du med fordel nøjes med at bruge en federe creme på kinderne og undlade at smøre den i panden, hvis du oplever at den ville fedte for meget til.

Kendetegnene ved kombineret hud er:

 • huden vil have en forskellig tilstand afhængigt af området i ansigtet og kan f.eks. fedte i panden men have tendens til tør hud på kinderne
 • din hud vil have tendens til at fedte mere til i t-zonen omkring næse, i panden og omkring hagen

Vil du læse mere om vores bedste råd til skønhedspleje så hop over og se alle vores bedste artikler for skønhed og pleje lige her

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder