charisse-kenion-3bdSGpKVAmk-unsplash

Retinol creme – de 5 bedste cremer med retinol (2024)

Retinol og A-vitamin er nogle af de mest populære ingredienser i hudpleje produkter, og der er mange gode grunde til hvorfor din hud vil have godt af en retinol creme. Der findes uendeligt mange hudplejeprodukter der inderholder retinol, og vi har derfor samlet vores 5 bedste favoritter af cremer der inderholder retinol. Læs med her hvor vi guider dig i hvordan du kommer i gang med at anvende retinol samt hvilke creme der er de bedste på markedet.

Retinol er en ingrediens der er udvundet af A-vitamin og når retinol påføres på huden bliver det omdannet til til A-vitaminsyre og retinaldehyd.

Der findes mange forskellige udgaver af retinol, og de kan variere meget i styrke og koncentration. Vi har gennemgået alt du har brug for at vide omkring retinol lige her, så hop derover hvis du kan vil lære mere omkring retinol i hudpleje.

Vi gennemgår herunder vores bud på de 5 bedste cremer med retinol samt hvordan de skal anvendes. Retinol kan være skrapt for huden hvis den ikke får lov at opbygge en tolerance mod ingrediensen, og du skal derfor være opmærksom på hvordan du inkorporerer det nye produkt i din hudplejerutine.

Har du travlt? Her er vores favorit

retinol creme

Cremen med A-vitamin fra Pudderdåserne er vores klare anbefaling, da den indeholder et nyt og særligt skånsomt retiniod, cremen skånsom men super effektiv. Den er derfor er et rigtig godt valg både for dig der er ny i at bruge retinol og til dig der allerede er i gang. Cremen kan fåes med både 2% og 5% koncentration af A-vitamin og derfor et super godt og alsidigt valg.

De 5 bedste retinol creme

Der findes mange gode cremer på markedet der indeholder retinol. De kan også kaldes en A-vitamin creme da retinol er udvundet af vitamin A og det derfor er de samme egenskaber cremen indeholder uanset om den kaldes en retinol creme eller A vitamin creme.

Vi har samlet vores bedste bud på 5 rigtig gode retinol cremer herunder, så læs med og find den creme der passer til nøjagtig dine behov og din hudplejerutine.

1.  Beauté Pacifque, Super3 Booster 50 ml

Super3 Boster cremen fra Beauté Pacifique beskrives godt nok som en anti-age og anti-wrinkle creme, men det betyder ikke at den kan anvendes til yngre hud. Derimod kan denne creme anvendes til alle aldre og alle hudtyper og er en super god natcreme til dig der gerne vil i gang med at anvende retinol i din hudpleje.

Cremen indeholder 2 forskellige typer retinol, nemlig retinyl palmitate og retinal acetate. Sammen med indholdet af squalene og glycerin er den simpelthen en super effektiv fugtbooster.

Indholdet af retinol går ind og booster produktionen af kollagen og elastin der hjælper på tykkelsen af huden, og derfor virker den rigtig godt for en mindskelse af rynker og fine linier. Cremen reducerer derudover også pigmentforandringer eller solskader, og hjælper med at give huden et sundere og mere ensartet udseende.

Det kan vi lide:

 • Cremen indeholder hele to typer af retinoids som bliver til retinol og derefter A-vitamin i huden
 • Den opstrammer og forbedrer hudens struktur
 • Virker mod rynker og fine linier
 • Reducerer pigmentforandringer og solskaber

Anvendelse:

Start med at anvende cremen hver anden aften, så du sikrer at du opbygger en tolerence i huden for virkningen af retinoiderne. Når du er sikker på at din hud tåler cremen kan du begynde at anvende den hver aften.

2. Paula’s Choice, 1% Retinol Treatment

Cremen 1% Retinol Treatment fra Paula’s Choice indeholder ren retinol og er derfor en rigtig effektiv retinol creme.

Ikke nok med at den indeholder 1% retinol, så er den spækket med en masse gode ingredienser derudover. Alt-i-alt er det en super god og potent creme med gode anti-aging egenskaber.

Cremen indeholder udover retinol også peptider som er aminosyrer der har en god lindrende effekt på huden, samtidig med at de også er med til at booste kollagen produktionen ligesom retinolen er.

En anden aktiv ingrediens i cremen er lakridsrodsestrakt som også har en lindrende effekt på huden og som kan hjælpe med at ensarte hudtonen.

Det kan vi lide:

 • Indeholder en retinol som virker effekt mod rynker og tab af kollagen og elasticitet i huden
 • Virker lindrende på huden og hjælper mod irritation
 • Forbedrer en ensartethed af huden
 • Indeholder fugtgivende ingrediense som hyaluronsyre der virker super hydrerende for huden

Anvendelse:

Da cremen indeholder en relativ høj koncentration af retinol skal du sikre at din hud kan tåle cremen, da retinol kan give irritation i huden.  

Start derfor med at anvende cremen hver tredje aften og byg hudens tolerance op efter nogle uger. Når du er sikker på at din hud kan tåle cremen, kan det anvendes dagligt hver aften som natcreme.

3. Pudderdåserne, A-serum 2%

Selvom A-vitamin serummet fra Pudderdåserne som navnet indikerer er en serum, så er det en serum med konsistens som en let creme og derfor har vi valgt at tage den med i denne guide for de bedste retinol cremer.

Denne creme er nemlig værd at kigge mere på, da det er en super effektiv A-vitamin creme der indeholder et nyt og skånsomt A-vitamin der hedder Granactive Retinoid. Dette nye A-vitamin er skånsomt for huden så du ikke skal døje med de irritationer der normalt kan opleves ved mere skrappe retinol ingredienser, men det er samtidigt super effektivt.

A-vitaminet går ind og booster produktionen af kollagen og ny celleproduktion i huden som øger tykkelsen og elasticiteten i huden. Dette har en super effektiv effekt på rynker og pigmentforandringer i huden.

Cremen kan bruges som en aktiv anti-aging creme eller som en forebyggende creme for yngre hud.

Det kan vi lide:

 • Indeholder a-vitaminet Granactive Retinoid som er yderst effektiv men skånsomt for huden
 • Booster produktion af kollagen i huden
 • Mindsker rynker
 • Hjælper med et mere ensartet udseende af huden
 • Modvirker solskader

Anvendelse:

Cremen fra Pudderdåserne kommer i to forskellige udgaver med hhv. 2% og 5% koncentration af A-vitamin. Du kan derfor starte ud med at anvende denne creme på 2% hver aften, og når du har været igennem din første flaske kan du gå op på 5%.

4.  Kiehl’s, Retinol Daily Micro-Dose Treatment

Denne Retinol Daily Micro-Dose serum fra Kiehls har konsistent som en creme og derfor har vi taget den med i vores gennemgang af top 5 cremer med retinol, da den er et super godt bud på en rigtig god retinol creme. Også for begyndere.

Cremen indeholder en lav dosis af retinol som over tid vil accelerere produktionen af kollagen og nye celler i huden og som vil have en synlig effekt på pigmentering i huden, forbedre fastheden og hjælpe på rynker og fine linier.

Derudover indeholder cremen både glycerin, niacinamide og sodium hyaluronate (som er en form for hyaluronsyre), og alle tre produkter hjælper cremen med at øge og holde på fugten i huden. Den plejer altså både i form af retinolets egenskaber, samt den har en yderst effektiv fugtgivende effekt.

Det kan vi lide:

 • Indeholder ren retinol
 • Indeholder fugtgivende ingredienser som f.eks. glycerin og niacinamide
 • Trænger hurtigt ind i huden og er drøj i brug
 • Har en lækker cremet konsistens

5.  Jorgobé, Retinol Night Treatment

Tak for du læste med!

Vi håber at du er blevet lidt klogere på hvad der kan være den rigtige retinol ansigtscreme for dig, og hvordan du bedst kommer i gang med at anvende retinol i din hudpleje. Se også vores anbefaling af de bedste ansigtscremer lige her, så du kan slutte din hudplejerutine ordentligt af.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder