oleg-ivanov-axfO5PaLgz0-unsplash

Hvad er forskellen på natcreme og dagcreme? Lær din hudpleje at kende

Ansigtscremer findes der et hav af på hudplejemarkedet, og nu skal du også kende forskellen på natcreme og dagcreme? Ja det er nemlig lige hvad du skal, de to slags creme har nemlig vidt forskellige fordele for din hud. Vi gennemgår de vigtigste fordele for hvorfor det er en gave til din hud at anvende både en god natcreme og dagcreme i din hudplejerutine.

natcreme og dagcreme

Hvad er forskellen på natcreme og dagcreme?

Forskellen på en natcreme og dagcreme kan forståes på samme måde som der er forskel på din hudplejerutine om morgenen og din hudplejerutine om aftenen. Om morgenen skal du klargøre din hud til dagen og sikre at den kan modstå dagens strabadser, og ligeså skal du om aftenen sikre at din hud får masser af pleje som den kan nyde godt af hele natten så den kan regenerere til en ny dag. Hvis du gerne vil blive endnu klogere på den optimale hudpleje rækkefølge kan du læse mere lige her.

Vi gennemgår her hvad de vigtigste forskelle er på natcreme og dagcreme og hvorfor det faktisk giver god mening for din hud at inkorporere begge i din hudpleje rutine.

Hvad er en dagcreme?

Dagcremer er, som navnet afslører, designet til at skulle anvendes om morgenen når du renser og ordner din ansigt efter du står op. Formålet med en dagcreme er at beskytte huden igennem dagen, og sikre at den kan modstå sol, vind og forurening i luften.

En dagcreme har oftere en lettere konsistens da den f.eks. også skal kunne bruges under makeup og sikre en god base for at din makeup sidder pænt, hele dagen lang.

Typiske ingredienser i dagcremer?

Dagcremer indeholder ofte antioxidanter, som vitamin C, der kan hjælpe med at bekæmpe frie radikaler, og hyaluronsyre, der tilfører huden fugt. En væsentlig ingrediens i mange dagcremer er solfaktor, også kendt som SPF, der beskytter huden mod solens skadelige stråler.

Fordele ved dagcremer

1. Fugt – beskyttelsesbarriere
En god dagcreme skal sikre din hud masser af fugt, da en gennemfugtet hud vil sikre en god beskyttende barriere mod dagens strabadser. Tør hud er mere skrøbelig, hvorimod en hud i balance der har den fugt og fedt den har brug for er meget mere modstandsdytig.

2. Beskyttelse – Solfaktor og SPF
Noget af det vigtigste din dagcreme kan beskytte din hud imod er solen. Det betyder at det er en rigtig god ide at finde en dagscreme der inderholde SPF og dermed en solfaktor der beskytter mod solens stråler. Det er vigtigt at beskytte huden mod solen, og især ansigtet der er meget udsat, hele året rundt. Det er nemlig ikke kun om sommeren at solen kan skade huden men derimod hele året rundt.

3. Konsistens – en god base under makeuppen
En dagscreme vil typisk have en lettere konsistens, da den skal kunne trænge hurtigt ind i huden og ikke efterlade den fedtet. Det gør at du kan komme videre i rutine, er du eksempelvis en der bruger makeup så hjælpe en god men let dagscreme på at skabe en god base for en makeup der kan holde hele dagen.

Hvordan og hvornår bruges dagcreme

Du skal anvende din dagcreme om morgenen efter du har været i bad og renset dit ansigt. Skyl altid dit ansigt inden du bruger en creme. Hvis du anvender andre hudpleje produkter end en god creme skal disse også anvendes inden din dagcreme, da cremen altid skal være det sidste step så den forsegler alle de gode produkter du ellers har anvendt på huden.

Hvad er en natcreme?

Natcremer er tykkere og ofte mere nærende end dagcremer. De er designet til at blive anvendt om natten, da huden naturligt regenererer sig, når vi sover. En god natcreme skal derfor sikre at huden får den næring den har brug for, for at regenerere hele natten mens du sover.

Typiske ingredienser i natcreme

Natcremer indeholder ofte mere nærende ingredienser som ceramider, peptider og retinol, som hjælper med cellefornyelse og kollagenproduktion. Huden producerer selv nye celler og kollagen, men med en god natcreme kan du hjælpe huden på vej så den får mest ud af de timer du sover. Natcremer indeholder ligesom dagcreme også ofte fugtgivende ingredienser som hyaluronsyre, glycerin eller sheasmør, da det er ligeså vigtigt at huden får tilført fugt om natten som om dagen.

Fordele ved natcremer

1. Regenerering og reparation
Om natten går din hud ind i reparationmode, og en natcreme kan støtte denne proces og hjælpe den på vej ved at levere nærende og genopbyggende ingredienser til huden.

2. Intens hydrering: Da natcremer ofte er rigere og med flere aktive ingredienser, kan de levere en mere intens hydrering, hvilket er specielt fordelagtigt for folk med alle hudtyper, men især hvis du døjer med tør hud. De er ofte meget federe i konsistensen end dagcremer, fordi de ikke skal trænge ligeså hurtigt ind og har hele natten til at arbejde med huden.

Hvordan og hvornår bruges natcreme

Din natcreme anvendes om aftenen efter rensning, toning og påføring af eventuelle serummer, afhængigt af hvilke produkter der indgår i din hudplejerutine. Påfør et jævnt lag på ansigt og hals og lad det trænge ind i huden i løbet af natten.

Tak for du læste med!

Vi håber at du er blevet lidt klogere på hvad de vigtigste forskelle er på en god natcreme og dagcreme. De har begge forskellige fordele for din hud, og leder du efter den mest optimale hudplejerutine for din hud så er vores bedste anbefaling at du anvender begge dele morgen og aften.

Vil du lære flere gode råd til en nem og effektiv beauty rutine så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder