Kopi af Kopi af Kopi af Solcreme

Smukke grønne planter til dit hjem – 10 stueplanter der er nemme at holde      

Smukke grønne stueplanter både pynter og skaber en dejlig stemning i hjemmet, og det er den nemmeste måde at bringe naturen indenfor. Vi guider dig til de bedste planter til at have inden døre og har samlet nogle af vores favoritter. Selv hvis du har begrænset plads og sollys kan du sagtens have flotte planter i dit hjem og få dem til at gro og trives.

Bring grønne planter inden for i dit hjem

De sidste par år har grønne planter domineret som en af de største indretningstrends, og vi forstår godt hvorfor. De grønne stueplanter bringer liv og farve i dit hjem og komplimenterer mange indretningsstile, uanset om du er til boheme, retro eller skandinavisk minimalisme. De grønne planter kan pynte i både store og små udgaver, det kommer helt an på pladsen du gerne vil fylde ud med lidt grønt.

Den store popularitet for de grønne planter har gjort det endnu nemmere at få fingre i dem, du kan finde virkelig smukke planter til fornuftige priser i både de fleste supermarkeder og byggemarkeder, som har velassorterede planteafdelinger. Der åbner også flere og flere mindre nichebutikker som udelukkende sælger stueplanter, og her vil du kunne gå på opdagelse og finde på de mest populære planterarter men også de specielle og anderledes sjove planter.

Der er dog også andre fordele ved at bringe det grønne inden for i dit hjem, udover at det ser utroligt smukt ud i indretningen. Planter forbedrer også indeklimaet, da de renser luften og ilter det rum de står i. Vi kan altså ikke anbefale nok at hoppe med på den grønne bølge, vi tror ikke du vil fortryde det. Tjek også vores guide ud til hvordan du bedst passer på de grønne planter så de holder i mange år.

Herunder har vi guider vi dig igennem vores 8 favorit grønne stueplanter, som er nemme at holde og smukke at se på. Hvis du vil have flere gode tips til at indrette dit hjem, så hop over og læs vores bedste tips til den at indrette den smukkeste stue.  

1. Pilea (kinesisk pengeplante)

En Pilea, også kaldet den kinesiske pengeplante, er en meget smuk og gavmild plante. Den er nemlig ret nem at formere, så du kan få endnu flere af den flotte plante, enten til at pynte i dit eget hjem eller til at bruge som en rigtig fin værtindegave. En Pilea vokser nemlig hurtigt og skyder med stiklinger som du kan plante ud i egne potter og derved gro flere planter af.

Planten vokser hurtigt og vil gerne have masse af lys. Den skal ikke stå i direkte sollys, så stil den gerne lidt længere ind i rummet så den ikke rammes af solstråler, men stadig får rigeligt med lys.

Pileaen er en taknemmelig plante som godt kan tåle at du glemmer en vanding eller to en gang imellem. Den skal nemlig vandes moderat og du må gerne lade den tørre ud imellem vandinger.

grønne planter

2. Ficus Lyrata (Violinfigen)

Violinfignen er virkelig en populær stueplaner, og med virkelig god grund. Med den smukke dybe grønne farve og de æstetiske store blade vil den skabe et lækkert look i din stue.

Violinfignen kan ikke lide direkte sollys, men den skal stå et både lyst og lunt sted i dit hjem. Placer den derfor hvor den kan få mest muligt lys uden at den rammes af solen, og et lunt sted hvor der ikke trækker kold luft ind. Violinfigen foretrækker stabilitet, og det betyder at den ikke kan lide at du flytter rundt på den i boligen. Vælg derfor det bedste sted til den, og lad den stå der.

Planten kræver ret meget vand, men du må gerne lade jorden tørre lidt ud mellem vandingerne, og den bedste måde du vurderer om den trænger til vand, er simpelthen at mærke efter en gang imellem. Hvis de øverste cirka 5 cm er tørre, så kan du fint give den vand igen.

grønne planer

3. Aloe Vera

En Aloe Vera plante har mange fordele. Udover at være meget dekorativ, har planten også en helbredende effekt da bladende kan hjælpe på forbrændinger og sår hvis du smører geleen på huden.

Du kan placere Aloe Vera planten hvor der er lyst og du behøver ikke stresse over at huske at vande planten. Den trives bedst hvis lader jorden tørre ud før du vander den igen, så om vinteren vil den formentlig kun kræve at blive vandet en gang om måneden cirka, og om sommeren cirka hver anden uge.

4. Kaktus

Katusser er både smukke planter og rigtig gode for begyndere. De er nemlig meget taknemmelige planter som ikke kræver meget pleje. En anden bonus er at de ikke er særlig dyre at købe, og du kan derfor finde de større kaktusser til overkommelige priser.

Kaktusser vil gerne stå tørt og lunt og kræver meget lidt vanding og skal helst holdes tørre. Det kan varierer hvor hurtigt den tørrer ud, afhængigt af hvilke kaktus type du har, så holdt derfor øje med den indtil du lærer tørringstiden at kende.

5. Kokos palme

Kokospalmen er en virkelig smuk og elegant palme. Med dens snævre profil er den optimal hvis du ikke du ikke har så meget plads til en gulvplante.

Planten kan også tåle at stå i halv-skygge, og er derfor god til de mørkere rum af din bolig. Den skal gerne have masser af vand, og må helst ikke tørre ud mellem vandingerne. Hold øje med jorden, den skal være fugtig men ikke våd. Kokospalmen må du derfor kan gerne holde lidt øje med.

6. Guldpalme

Guldpalmen er en god stueplante, da den fylder rigtig godt i rummet og kan derfor giver masser af karakter til din stue. Netop guldpalmen er også særlig effektiv til at rense luften på grund af de mange blade, og den vil derfor give masser af værdi til indeklimaet.

Planten er en tropisk og frodig plante, og den kan derfor godt lide at blive fugtet så sprøjt den derfor gerne med en forstøver så bladene holdes fugtige. Den kræver ikke meget vand, og du må gerne lade den tørre ud imellem vandingerne. Den kan også godt overleve hvis du glemmer en vanding eller to og derfor er det en meget nem plante at holde.

7. Svigermors skarpe Tunge (Snake Plant)

Svigermors skarpe tunge er en virkelig god begynder plante. De tykke blade gemmer nemlig på vand til tørre perioder, og den kan derfor godt overleve hvis ikke du er god til at huske at vande dine planter.

Planten vil gerne stå et lyst sted, men det vigtigste er at den står lunt da den er en smule kuldeskræk så den kan derfor godt stå et sted hvor der er mindre lys, så længe der er dejlig lunt.

Foruden at være rigtig nem at holde liv i, så er Svigermors skarpe tunge også bare en virkelig dekorativ plante med meget smukke blade, og derfor er den helt sikkert en af vores favoritter.

8. Monstera deliciosa

Monstera deliciosa er nok en af mest populære planter i indretningen de sidste par år, og med god grund for den er virkelig også dekorativ med den store smukke hullede blade. Planten kræver lidt opmærksomhed, men den er til gengæld også gavmild og vokser sig gerne stor og flot.

Monsteraen er en krybende plante, det betyder en helst vokser sidelæns. Du kan derfor med fordel binde den op af en mosstamme som du sætter i potten, eller for eksempel binde den op i en snor du fastsætter i loftet.

Planten skal ikke stå i vindueskarmen i fuld sol, da det vil gøre bladene grimme og gule. Men den skal derimod stå masser af indirekte lys. Du kan se på bladene om den får nok lys da den så vil forme flotte hullede blade. Hvis den får for meget sollys, vil bladene bliver gullige og vil ikke udvikle de karakteristiske huller.

Monsteraen gror ikke kun rødder i jorden, men gror også det der hedder luftrødder der vil vokser ud af potten ligesom bladene. Luftrødderne skal du ikke klippe for meget i da de er med til at nære plante. Planten kræver ikke så meget vand, men da det er en tropisk plante, vil den sætte pris på at blive mistet med en forstøver så bladene holdes fugtige. Du kan tjekke om det er tid til at vande den ved at mærke på jorden. Hvis du øverste tre centimer er tørre, så kan du vande den.

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder