content-pixie-TxBQ7yLj6JU-unsplash

Sådan anvender du Gua Sha – massage til naturlig Pæn hud

Hvad er gua sha?

Gua sha er en ældgammel massage teknik som er mere end 2000 år gammel og stammer fra Kina Gua Sha metoden kan bruges for at fjerne gift -og affaldsstoffer, spændinger og smereter både i ansigt og på krop. Navnet på teknikken ”Gua” betyder at skrabe og ”Sha” betyder røde pletter/rødmen, og det er netop hvad du gør med din gua sha sten. Et gua sha værktøj kaldes en gua sha sten som typisk er lavet af krystal eller jade.

Man skraber gua sha værktøjet hen over huden for at fjerne affaldsstoffer, spændinger og smerter. Metoden kan bruges på hele kroppen, men især i ansigtet kan huden virkelig have gavn af metoden.

Hvordan virker gua sha massage?

Det første du skal huske ved gua sha massage er at din hud altid skal være gennemfugtet, så gua sha stenen kan glide over huden. Hvis du masserer på tør hud vil du kunne skade huden når du masserer med stenen – vi anbefaler derfor at du altid smører huden med en god ansigtsolie inden du går i gang.

Det grundlæggende princip i massagen, er at du skraber hen over huden med gua sha stenen gentagne gange. Retningen du skraber i, afhænger af effekten du ønsker at opnå.

Du kan anvende gua sha massagen på kroppen, f.eks. på lårene, og i ansigtet. Den store forskel du skal huske afhængigt af hvor du masserer at trykket du lægger på huden med stenen. På kroppen må du gerne trykke til, men når du masserer ansigtet skal du ikke trykke hårdt men blot lade vægten af stenen skrabe henover huden.

Fordele ved at bruge en gua sha:

Gua Sha massage har mange fordele for huden. Den er en naturlig vej til at få glød og mere smidig hud i ansigtet. Ved regelmæssig brug af gua sha stenen kan du opleve at:

 • Øge og forbedre blodcirkulationen
 • Dræne lymferne og mindske væskeophobning
 • Få mere glød i huden
 • Minimere fine linier og rynker
 • Få renere hud
 • Forbedre muskulaturen og stramme huden op
 • Minimere porer

Husk altid at varme op inden du går i gang med at massere. Det gør du ved at køre stenen blidt op og ned ad halsen, på begge sider, ned mod kravebenet. Derved får du varmet de store muskler op og åbnet op for lymfesystemet

Sådan masserer du med Gua Sha

Der er forskellige variationer af massagen der rammer forskellige niveauer af dit ansigt, huske altid at gentage strøgene 5 gange.

1. Muskelafspænding

Hvis du masserer for at opnå en muskelafspænding, kan du bruge et fastere tryk på gua sha stenen, så du kan ramme dybt i musklerne. Teknikken er små bevægelser op -og ned, frem -og tilbage.

 • Nakken

Placer gua sha stenen på toppen af rygsøjlen og kør den op ad nakken mod hovedbunden. Vrik gerne stenen fra side til side når du når til toppen af nakken.

 • Mellem øjenbrynene

Pladser spidsen af gua sha stenen mellem øjenbrynene og kør den op -og ned og fra side til side i små bevægelser.

2. Opstramning/bindevævet

Hvis du vil massere for en opstrammende effekt skal du bruge et moderat tryk og have så meget vinkel på at så meget af stenen som muligt rammer huden. Ved opstramning skal du altid bruge opadgående bevægelser:

 • Skulpting af kæbelinien

Placer stenen så den omfavner din kæbelinie og kør den fra hagen ud mod øret

 • Opstramning af den nederste del af ansigtet

Placer stenen så hjørnet peger mod den mundvige. Kør herefter stenen med fladen mod huden ud, langs kæbelinien og ud mod øret  

 • Løft dine kinder

Placer stenen som ovenover men før nu stenen opad og ud mod midten af øret i en lang bevægelse

 • Udglat panden

Placer stenen vertikalt i midten af panden og kør den herefter langs øjenbrynet ud mod hårgrænsen. Ligeledes kan du placere stenen mellem øjenbrynene og kør den opad til du rammer hårgrænsen

3. Lymfedrænage og depuff ansigtet

Gua Sha er et rigtig godt middel til at drænge lymfesystemet. Lymfesystemet fungerer som kroppens affaldssystem og ved hjælp af Gua Sha kan du hjælpe med at dræne ophobningen af affaldsstoffer, og derved mindske mængden af urenheder og hævelse i ansigtet.

 • Slut af med at dræne lymferne

Når du er færdig med din gua sha massage kan du med fordel massere med øje for at dræne lymferne. Efter du har masseret på kryds og tværs bliver der frigivet en masse affaldsstoffer og spændinger som skal drænes

Her skal du bruge et meget mildt tryk og massere fra midten af ansigtet ud mod ørene. Fra ørende fører du stenen ned mod halsen indtil du rammer kravebenene

 • Depuffing af ansigtet

Gua Sha er også rigtig god til at depuffe hvis du er hævet i ansigtet, og det gør du ved at dræne lymferne som beskrevet ovenfor.

Du kan f.eks. også depuffe under øjnene ved massere meget blidt. Du placerer stenen under øjet inde ved øjenkrogen og kører stenen blidt ud mod hårgrænsen. Du kan vrikke lidt med stenen undervejs og derved massere hævelsen væk

Vores anbefalinger: gua sha sten

Der findes mange forkeskellige typer af gua sha sten, de varierer i form og materiale og har ligeså forskellige formål. Men vigtigst er det at huske at du kan komme langt med bare en enkelt sten, og de kan bruges på tværs af deres hovedformål. Er du nybegynder behøver ud altså ikke investere i en stor samling sten, du kommer rigtig langt med en enkelt sten.

CALMLISH – Flow Gua Sha (fisken)

Find Calmlish Flow Gua Sha hos NiceHair lige her!

Denne type Gua Sha kaldes for fisken. Den er lille af størrelsen og dens hovedformål at bruge stenen på små områder i ansigtet som f.eks. mellem øjenbrynene og omkring øjenområdet.

Men du kan også bruge langsiden af stenen til både lymfedrænage og lifting.

CALMLISH – Shape Body Gua Sha

Find Calmlish Shape Body Gua Sha hos NiceHair lige her!

Denne gua sha er grundet sin størrelse helt perfekt til brug på resten af kroppen. Den takkede side er god til en dybdegående bindevævsmassage, og den modsatte side er perfekt til lifting massage af f.eks. baglår og bagdel.

CALMLISH – Glow Gua Sha Rosakvarts

Find CALMLISH Glow Gua Sha Rosakvarts hos NiceHair lige her!

Dette er en rigtig god og alsidig gua sha sten til ansigtet. Med både den glatte side kan du bruge stenen til at at gå i dybden med bindevævet og lymfedrænage, samt massage med fokus på lifting. Den takkede side skal du bruge til at skabe glød og ensartethed i huden.

Den hjerteformede ende på stenen er rigtig god til liften og shaping af kæbepartier .

A Pure Mind – Gua Sha Heart

Find Sanzi Beauty Round Gua Sha hos NiceHair lige her!

Denne hjerteformede sten er rigtig god til lifting og shaping samt lymfedræning. Det er en alsidig sten hvormed du kan komme langt omkring med de enkelte teknikker for gua sha massagen.

Tak fordi du læste med! Vil du læse vores andre artikler om skønhed, så hop over og tag et kig og bliv inspireret til din næste hjemme spa aften.

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder