spacejoy-c0JoR_-2x3E-unsplash

De 8 bedste tips til at rydde op og holde et pænt og ryddeligt hjem

Det kan være svært at lære, men med nogle simple tricks og vaner kan du ret nemt få lært dig selv at blive god til at rydde op og derved meget nemmere have et indbydende og ryddeligt hjem. Det er den bedste følelse at træde indenfor døren derhjemme og der er rart og pænt og føles som et sted man har lyst til at opholde sig. Læs med her, hvor vi giver vores bedste tips til nemt at holde orden og få hjemme til at se pænt og indbydende ud.

8 nemme råd til at rydde op og få hjemmet til at ekslusivt ud

1.  Alting skal have en plads

Den første og bedste huskeregel for hvordan dit hjem er ryddeligt og pænt uden at man skal føle at man ikke laver andet end at gå og rydde op hele tiden, det er at alt skal have sin plads. Når ikke det er tilfældet, og man reelt har flere ting end der er plads til så er det at hjemme hurtigt roder til.

Hvis alt har en plads så er det desto nemmere at lægge tingene tilbage på plads. Ligesådan er det også altid til at finde det du skal bruge, fordi du ved hvor det ligger på sin plads. Det gælder både de større ting som overtøj, tøj, sko, bøger osv. men også de mindre ting som f.eks. hvor batterier, sakse og andre små dimsedutter man har, i hjemmet skal have sin faste plads.

rydde op

2. Forlad aldrig et rum tomhændet

Et andet rigtig godt tip til at altid at have styr på at tingene ikke roder til, det er aldrig at forlade et rum tomhændet. Går du ud af stuen og ser en tom kaffekop, jamen så tag den med ud i køkkenet og sæt den i opvaskemaskinen. Eller går man forbi bøger og blade som ikke bliver brugt, så tag det med under armen og læg det på plads i reolen.

Det er en vane du kan bygge op så du til sidst slet ikke skal tænke over det, og blot gør det helt automatisk. Det er altså helt sikkert den nemmeste måde at rydde op på, uden at du faktisk lægger mærke til at du rydder op.

3. Ryst puderne

Der er nogle simple tips som man kan gøre derhjemme som automatisk får dit hjem til at se mere lækkert og pænt ud. Et af vores yndlings tricks til at få stuen til at se indbydende og rar ud, det er at ryste puderne i sofaen.

Det er så simpelt, men der er bare ikke noget der ser mere rodet ud end at komme ind i stuen om aftenen til en hyggelig filmaften eller når du har gæster på besøg og aftenkaffen skal indtages i stuen, og puder i sofaen helt maste og ligger hulter til bulter.

Derfor, når man er færdig med at sidde i sofaen, tager det to sekunder lige at fluffe og ryste puderne og sætte dem pænt i sofaen, på den måde kan du nemt lige re-sette sofaen og rummet og gøre det klar og indbydende til næste dag.

4. Læg tøjet på plads

Vi kender det alle sammen. Det rene vasketøj der ligger i en bunke på spisebordet og ikke rigtig lige når længere, eller vasketøjsstativet der bare lidt kommer til at fungere som et klædeskab. Men tøj der ligger spredt ud over hjemmet, rent eller beskidt, får så hurtigt rummene til at se rodede ud.

Det er derfor at rådet om at lægge tøjet pa plads, måske lyder nemmere sagt en gjort, men det gør til gengæld en kæmpe forskel og får med det samme et rum til at se meget pænere og ryddeligt ud.

Når du tømmer vaskemaskinen eller tørretumbleren så prøv at væn dig til at fortsætte i nogle få ekstra minutter og lige få lagt tøjet og sengetøjet på plads med det samme.

5.  Red sengen

Et godt trick til at nulstille soveværelset og få det til at se rart og indbydende er at redde sengen. Du behøver ikke at investere i sengetæppe og pyntepuder for at få sengen til at se pæn ud, men at ordne dynerne og hovedpuderne får helt automatisk sengen og rummet til at se pænt og ryddeligt ud.

Husk ikke at redde sengen med det samme du vågner, madrassen og lagnet skal lige have lov til at dampe af efter at man har ligget i sengen hele natten. En god ide er at stå op og gå i gang med morgenrutinen og herefter kan du ordne og redde sengen. Husk at fluffe puderne op, det sørger for at de holder længere.

rydde op

6.  Luft ud

At få åbnet vinduerne op og lave lidt gennemtræk er som at give nyt liv til boligen. Det er både bedre for luftkvaliteten i hjemmet og dermed bedre for helbredet at huske at få luftet ud. Det giver en dejlig friskhed i hjemmet og hjælper med at give dit hjem et rart og frisk indeklima som automatisk giver dit hjem et boost er gør det meget indbydende.

7.  Skab rutiner

Det bedste du kan gøre hvis du gerne vi have at dit hjem ser pænt og ryddeligt ud, uden at du skal føle at du ikke laver andet end at gøre rent og rydde op evig og altid, det er at skabe en rutine omkring det. Jo mere tingene sidder på rutinen, jo mindre opdager du det når du løbende går og rydder op.

Det kan f.eks. være at fokusere på et rum en specifik dag om ugen, dele rengøringen op hen over ugen så hele søndagen ikke skal gå med hovedrengøring hver uge eller f.eks. vanen med aldrig at gå tomhændet ud af et rum men altid huske lige at tage de ting med der har forvildet sig væk fra deres faste plads.

 8. Sæt en timer på 10 min dagligt

En rigtig god ide kan være at sætte en timer på 10 min dagligt, hvor man simpelthen siger til sig selv at nu bruger man lige 10 minutter dedikeret til at få ryddet op, og på den må sikre du dig at du altid har hånd i hanke med tingene derhjemme og at rodet ikke hober sig op.

Vil du have flere tips og råd til at holde og indrette et flot hjem – så hop over og læs vores artikler omkring interiør og indretning af boligen!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder