aleksandra-rupar-Wude2F3CMss-unsplash

De 3 bedste øjenvippe serum – sådan får du lange øjenvipper

Ønsker du også at få længere øjenvipper, og har du overvejet at investere i et øjenvippe serum? I denne artikel gennemgår vi de bedste vippeserummer på markedet, samt hvilke ingredienser du skal kende og være opmærksom på. Vi håber at dette vil guide dig til at vælge netop det rigtige øjenvippe serum til dig!

Hvad er et øjenvippe serum?

Et øjenvippe serum er et serum med en række aktive stoffer som kan påvirke væksten, tykkelsen og antallet af dine øjenvipper. Ved brug af et vippeserum vil dine vipper altså blive længere og tykkere. Der er dog forskel på hvilke ingredienser de forskellige øjenvippe serummer indeholder, derfor guide vi dig i denne artikel igennem hvordan øjenvippevækst fungerer og hvilke aktive stoffer der findes på markedet.

Vores anbefalinger; de 3 bedste øjenvippe serum

1. Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum

øjenvippe serum

1. Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum

2. Sanzi Beauty Eyebrow Enhancing Serum

Øjenvippe serummet fra Zanzi Beauty indeholder både peptider og prostaglandiner. Det er altså et dokumenteret effektivt vækst serum , og vil højest sandsynligt have en positiv effekt på dine øjenvipper. Sanzi Beauty påstår at have skabt et øjenvippe serum der ikke svier ved påførelse

Ved brug af Sanzi Beauty øjenvippes erum bør du kunne se et resultat efter 6-8 uger, og et maksimalt resultat efter 12/16 uger.

Sanzi Beauty har også lavet et serum til dine øjenbryn. Du kan derfor også anvende deres øjenbrynsserum for et fyldigere og kraftigere look. Serummet til øjenbryn kan du faktisk anvende to gange om dagen, både morgen og aften.

2. M2 Beauté Eyelash Activating Serum

1. M2 Beauté Eyelash Activating Serum

2. M2 Beauté Eyezone Conditioning Care Complex

Øjenvippe serummet fra M2 Beauté indeholder et prostaglandin (Norbimatoprost, MDN) som det aktive vækststof, samt en række plejende vitaminer som f.eks. Biotin (B17).

MDN er et meget effektivt vækststof og Biotin har en styrkende effekt på vipperne og kan forlænge deres levetid.

Med M2 Beauty vil du opnå et effektivt resultat af længere, flere og fyldigere vipper. Vær dog opmærksom på at det rapporteres at M2 Beuaty serummet kan svie ved påførelse, så dette bør du have i mente hvis du har meget sart hud omkring øjenområdet.

M2 Beauty har også lavet en Conditioning Care Complex som er et et plejende produkt du kan bruge til bade øjenvipper og øjenbryn. Dette har en ikke en vækstfremmerende effekt men har til formål at styrke og pleje dine vipper og bryn og fungerer som et godt supplement til øjenvippe serummet.

3. HairLust Eyelash Enhancing Serum

1. HairLust, Eyelash Enhancing Serum

2. HairLust, Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Øjenvippe serummet fra HairLust indeholder kun peptider som de aktive vækststoffer og ikke prostaglandiner. Den indeholder desuden en række vitaminer og olier som tilsammen giver en meget plejende og styrkende effekt på dine vipper. Serummet indeholder bl.a. økologisk aloe vera, jojobaolie og solsikkeolie som er meget fugtgivende og kan forstærke vipperne.

Vippeserummet fra HairLust har fokus på naturlige ingredienser og certificeret Vegansk fremstillet. Ved brug af dette serum bør du ikke bekymre dig for bivirkningen såsom hudirritation eller kløe da serummet indeholder Zinkoxid som har en beroligende effekt på huden og serummet er derfor skånsomt mod huden.

Ifølge HairLust bør du kunne se en forbedret effekt på dine vipper efter 4-8 uger.

HairLust har også udviklet et serum til øjenbryn som du kan vælge at supplere med hvis gerne vil have kraftigere og fyldigere bryg. Øjenbrynsserummet kan du påføre to gange om dagen, morgen og aften, og bør kunne se en effekt efter 4-8 uger.

Hvor hurtigt vokser dine øjenvipper?

Hvor hurtigt vokser øjenvipper egentlig? Og hvorfor taber du nogle gange en øjenvippe? De spørgsmål kan besvares via vækstfaserne for en vippe. Øjenvipper har nemlig som alt andet hår på din krop sine egne vækstfaser, nærmere bestemt 3 faser i vippens levetid.

De tre vækstcyklusser for dine øjenvipper er:

  • Vækstfasen (den anagene fase): I denne fase vokser dine øjenvipper. Fasen varer  fire og ti uger, og i denne periode vokser vippen til sin fulde længde. En øjenvipper vokser cirka 0,12 mm til 0,14 mm om dagen. En vippe bliver derfor cirka 12 mm lange i alt.
  • Hvilefasen (den katagene fase): Denne fase varer cirka tre uger. I denne fase stoppe dine vipper langsomt med at vokse og hårsækkene begynder at skrumpe.
  • Nedbrydningsfasen (den telegone fase): I denne fase er vippen fuldt udvokset og hårsækken har gjort klar til at vippen falder af. Et vippehår kan sidde fast i hårsækken i denne fase mellem fire og ni måneder. Det er derfor vigtigt at du er nænsom ved dine vipper når du renser din makeup af så du ikke unødvendigt trækker vipper ud.

Dine vipper vil altid befinde sig i de forskellige faser uafhængigt af hinanden, og falder derfor ikke af på samme tid.

øjenvippeserum

Hvordan virker vippeserum?

Vippeserummer indeholder aktive stoffer som går ind og påvirker vippernes vækst og styrke. Det betyder at det er i selve vækstfasen at serummet går ind og påvirker væksten, så du således kan opleve at vipperne vokser både hurtigere samt at de bliver tykkere. Du kan også opleve at der vokser flere vipper ud, og dette vil give et mere fyldigere øjenvippelook.

Der er flere forskellige stoffer og ingredienser som anvendes af producenterne af øjenvippe serum, og for at du kan vælge den serum der passer bedst til dig, vil vi herunder gå disse igennem så du har den information du skal bruge.

Peptidbaserede vippeserummer

Peptider er et stof der effektivt kan gå ind og påvirke vippernes vækst. Når der findes peptider i øjenvippe serummer, så består de af peptidbindinger der kan stimulere hårfollikernes vækst, og der vil derfor gro flere øjenvipper ud og de vil formentlig gro hurtigere end normalt.  

Vitaminbaserede vippeserummer

Mange vitaminer har en dokumenteret effekt på styrkelse og pleje af hårstråene samt øget vækst af både hastigheden hårstrået vokser med samt hvor mange der vokser ud. Dette gælder også for øjenvipper. Det gælder f.eks. Biotin (B7) og Cobalamin (B12), som går ind og påvirker hårfolliklerne og hvordan håret eller vipperne vokser ud.

Et øjenvippe serum vil oftest både indeholde vitaminer samt et eller flere andre aktivte vækststoffer, såsom peptider eller prosaglandier. Vitaminerne vil have en plejende og styrkende effekt på vipperne, de vil ikke påvirke selve væksten.

Vippeserummer med prostaglandiner

Prostaglandiner er signalstoffer som har mange forskellige funktioner i kroppen. De kan stimulere vækst, sætte fødsel i gang hos kvinder, regulere hormoner og meget mere. Men i relation til øjenvippe serummer lad os koncentrere os om den vækstgivende funktion de kan have.

Prostaglandiner er et virkelig effektivt vækststof og er derfor dokumenteret til at have en positiv effekt på væksten af dine øjenvipper. Du skal dog være opmærksom på at det er et stærkt aktivt stof, og det kan derfor have en række bivirkninger og en irriterende effekt på dit øjenområde som f.eks. kløe, hævelse og rødme.

Sådan anvender du øjenvippe serum

Det er meget simpelt at anvende en øjenvippe serum. Det vigtigste du skal huske er:

  • Brug serummet om aftenen: påfør produktet om aftenen så det kan trænge ind og virke hele natten over i fred og ro.
  • Rens dit ansigt inden påføring: husk altid at rense dit ansigt og din øjenmakeup af inden du påfører serummet. Husk at bruge en oliefri makeupfjerner, da olie kan lægge en hinde som på øjenlåget som serummet ikke kan trænge igennem.
  • Påfør langs vippekanten: du skal altid påføre serummet langs vippekanten (inden ved kanten af øjenvipperne) og ikke på selve vipperne.
  • Påfør en eller to gange: tjek det pågældende produkt som du bruger om de anbefaler at påføre serummet en eller to gange om dagen, da dette kan variere fra produkt til produkt.

Er det farligt at anvende vippeserum?

Nej det er ikke farligt at anvende en øjenvippeserum, men som med alt andet skønheds -og hudpleje relateret så skal du være opmærksom og reagere hvis du synes du oplever bivirkninger ved et givent produkt. Det gælder både hvis det er en ansigtscreme, en shampoo eller en øjenvippe serum.

Tænk på det ligesådan som når du tester en ny ansigtscreme eller olie. Der kan altid være en risiko for at netop din hudtype ikke bryder sig om den pågældende creme eller produkt, og derfor vil reagere med en allergisk reaktion. Når vi derudover taler om øjenvippe serum som naturligvis lægges omkring øjet, skal du være endnu mere opmærksom. Huden omkring øjet er tynd og sart og du skal ikke tage nogen chancer når det gælder øjet. Holde derfor øje med hvordan din hud og øjne reagerer i perioden hvor du anvender vippeserummet og hvis ikke huden har nogen reaktion på kan du anvende som det passer for dig.

Vil du læse flere gode tips til skønhed og beauty rutiner så hop over og læs med i vores andre artikler om Skønhed hvor vi guider dig til den bedste hudpleje, gode tips til sundt hår og meget mere.

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder