Kopi af Forsidebillede

De bedste bølgejern – top 6 bølgejern til at lave smukke bølger i håret (2023)

Det kan godt være lidt af en udfordring at lykkedes med at få lavet de smukke krøller i håret, især hvis du har naturligt glat hår. Et bølgejern kan være løsning til at få den volumen og de smukke krøller som mange af os drømmer om, men hvilket et skal du investere i? Vi giver her vores bedste bud på gode bølgejern, som vil give dig en flot voluminøs frisure uanset din hårtype.

Bølgejern er geniale til at skabe det der afslappede beach look med bølgede lokker, men du kan også glamme det op ved at lave bølgerne mere definerede. Uanset hvilket look du gar efter og hvilken hårtype du har, så er et bølgejern altså et super godt redskab til at style håret med. Det er nemt at bruge og går hurtigere end at bruge det klassiske krøllejern. Læs med her hvor vi har samlet de bedste krøllejern og giver vores bedste råd til hvordan du bedst styler dit hår.

Har du tralvt? Her er vores favorit:

Bølgejernet PROluxe 4-in-1 fra Remington er det super effektivt og justerbart bølgejern. Det varmer hurtigt op på kun 30 sekunder, kan lave flere forskellligt udseende krøller og slukker automatisk efter 60 min. Med de mange forskellige funktion og dermed typer af bølger du kan lave med dette bølgejern, er denne model fra Remington helt bestemt vores bedste anbefaling.

Det skal du kigge efter når du vælger bølgejern

Som vi har gennemgået i vores test, så findes der mange gode eksempler på bølgejern på markedet og det er lidt smag og behag hvad du synes skal vægte højest for den model du vil bruge.

Nogle af de ting vi har kigget på og taget med i vores test er de funktioner som vi mener gør forskellen for hvor fedt produktet er at bruge:

 • Ledningens længde
 • Vægt
 • Temperatur indstillinger
 • Om produktet har en god belægning

De 6 bedste bølgejern

Vi har samlet hvad vi synes er de 6 bedste bølgejern til at lave smukke og naturlige bølger i håret. De varierer i pris og hvilken hårtype de egner sig til og vi har derfor forsøgt at finde et bølgejern til hver styling og hver type hår.

1. Remington PROluxe 4-in-1 Adjustable Waver

Dette justerbare PROluxe 4-i-1 bølgejern fra Remington er super godt og alsidigt bølgejern. Du kan nemlig ændre den midderste skive på jernet til 4 forskellige indstilinger, så tromledybden bliver justeret og du kan derved selv styre hvor store bølger du laver i håret.

Bølgejernet fra Remington er en af de lidt tungere modeller 622 gram, men har til gengæld en 3 meter lang ledning så du med sikkerhed kan nå hen foran spejlet samt en automatisk sikkerhedsafbryder så jernet slukker efter 60 min skulle du have glemt at slukke det selv.

PROluxe bølgejernet har intet mindre end 5 forskellige temperaturindstillinger, og varmer op på kun 30 sekunder. Dette jern passer til alle hårtyper og kan style håret i nøjagtig det look du gerne ser, om det er definerede pæne bølger eller mere afslappede løse strand bølger.

Det kan vi lide:

 • Grip Tech belægning der modvirker frizz af håret
 • 3 meter lang ledning
 • Slukker automatisk efter 60 min
 • Mulighed for at indstille til 4. forskellige størrelse bølger

2. Babyliss Deep Waver (W2447E)

Vi er generelt vilde med produkterne fra Babyliss, da de har et godt design og ofte er prisvenlige. Deep Waver bølgejernet er ingen undtagelse! Som navnet antyder så sikrer designet på varmelegemet at det kan lave store bløde bølger i håret, og dette bølgejern egner sig altså især til dig der har tykt og langt hår.

Derudover har det både en lav vægt på kun 376 gram og en ledning på hele 2,5 meter så det vil altså være super praktisk at anvende og ikke give lange arme af at stå og holde et tungt redskab i længere tid.

Det kan vi lide:

 • Lav vægt på kun 376 gram
 • Lang og drejbar ledning på 2,5 meter der giver god fleksibilitet
 • Super hurtig opvarmning på kun 30 sek
 • Laver store bølger
 • Særligt velegnet til tykt hår

3. Babyliss The Crimper (2165CE)

Bølgejernet The Crimper fra Babyliss er desinget til at lave mindre og mere tætte bølger i håret. Så dette bølgejern egner sig til dig med mere fint hår da de mindre bølger vil stå super flot og tydeligt frem i den hårtype.

Dette bølgejern har ekstra mange varmeindstilinger og spænder helt fra 120 – 210 grader hvilket giver mange muligheder i stylingen og hvilke hårtyper bølgejernet kan anvendes til. Derudover er der sørget for at varmepladerne er belagt med antistatisk materiale som sikrer at håret ikke bliver frizzy.

Det kan vi lide:

 • De små bølger giver masser af volumen i håret
 • 10 forskellige varmeindstilinger
 • Tourmaline-keramisk belagte plader
 • Super hurtig opvarmning
 • Modvirker krus i håret

4. Mermade Hair, PRO Waver Pink 32 mm

Pro Waver bølgejernet fra Mermade Hair er super effektiv og laver store smukke bølger i håret på kun 2-5 sek. Bølgejernet skaber såkaldte XL bølger i håret grundet størrelsen på varmepladerne. Dette bølgejern fra Mermade Hair er derfor oplagt hvis du gerne vil skabe store flotte bølger som giver et smukt beachy look.

Dette bølgejern egner sig til alle hårtyper og med den super hurtige opvarmningstid og den 2,5 meter lange ledning er det rigtig nemt at bruge.

Det kan vi lide:

 • Varmer op på kun 60 sek
 • Laver XL bølger og skaber masser af volumen
 • 2,5 meter lang ledning der giver stor fleksibilitet
 • Egner sig til alle hårtyper
 • Krøller håret på kun 3-5 sek
 • Ion keramiske varmeplader hindrer krus

5. Babyliss Pro Triple Waiver (BAB2269TTE)

Pro Triple Waiver bølgejernet fra Babyliss ligger i den dyrere ende prismæssigt, men det er også et bølgejern af høj kvalitet. Spolerne på varmelegemet varier i størrelse hvilket giver et meget naturligt udtryk i bølgerne.

Bølgejernet har ikke mindre end 5 forskellige temperaturindstillinger der spænder fra 140 – 220 grader, så du kan bruge dette bølgejern til både fint og tykt hår, fordi du kan tilpasse varmen på redskabet til tykkelsen af dit hår.

Vær opmærksom på at dette bølgejern vejer 795 gram, så det er tungere end mange andre modeller på markedet.

 • Giver store flotte bølger
 • Spolerne varierer i størrelse og giver et naturligt udtryk.
 • Super lang ledning på 2,7 meter
 • 5 varmeindstillinger
 • Titanium-Tourmaline belægning som skåner håret

6. HH Simonsen ROD VS5 Deep Waver

Bølgejernet ROD VS5 Deep Waver fra HH Simonsen er et af de dyrere bølgejern vi har med i denne test, men med god grund da du med dette bølgejern får et redskab af super høj kvalitet.

Bølgejernet har justerbar temperatur på 120 – 210 grader. Det betyder at du kan tilpasse temperaturen efter hvor markante du gerne vil have bølgerne til at være. Da det er et deep waver bølgejern skaber det store flotte bølger og dermed masser af volumen

Det kan vi lide:

 • 3 meter lang ledning
 • Justerbar temperatur mellem 120-210 grader
 • Titanium -og teflon belægning med olier sikrer anti-krus og et glansfuldt look
 • Hurtig opvarmning

Forskel på krøllejern og bølgejern

Forskellen på et krøllejern og et bølgejern er resultatet af krøllerne, det vil sige den form som krøllerne vil have.  

Ved et almindeligt krøllejern vikler du en sektion af håret rundt om stangen på krøllejernet og det giver krøller der har en spiral form. Der findes mange forskellige modeller af krøllejern med forskellige omkredse der kan give forskellige størrelse krøller.  

Et bølgejern derimod, giver som navnet nok afslører bølgeformede krøller, det vil sige at de ikke vil få den klassiske spiralform da du ikke vikler håret rundt om jernet, men derimod klemmer det imellem de to varmelegemer. Et bølgejern kan f.eks. derfor være super godt til en lidt mere afslappet styling, da krøllerne nemmere kan få et lidt mere naturligt og afslappet udtryk. Men det er helt op til dig selv, omkring hvordan du styler håret efter du har krøllet det og hvor store sektioner af håret du prøver at krølle på samme tid.

Fordi bølgejernet skaber bølger i håret, vil det som oftest være nemmere at skabe volumen i håret ved at lave bølger i det, frem for de klassiske spiralkrøller. Så hvis det volumen du går efter så er et bølgejern helt sikkert et godt valg til dig. Derudover er det faktisk også meget hurtigere at krølle sit hår med et bølgejern da du netop slipper for at bruge tiden på at vikle håret omkring jernet.  

Længden på ledningen

Som med alle redskaber til håret som skal plugges i en stikkontakt så er det altså langt mere praktisk hvis længden på ledningen er så lang som muligt så du er sikker på at du kan nå hen og stå foran spejlet når du skal stå og style håret.

Hold derfor øje med hvor lang en ledning bølgejernet er udstyret med, og endnu bedre er det hvis ledningen også er drejbar det giver en super god fleksibilitet når du bruger bølgejernet.

Vægt

Ligesom når du skal købe en ny hårtørrer, krøllejern eller glattejern gælder det for et bølgejern at det altså er rart hvis ikke redskabet vejer alt for meget. Hold derfor øje med hvor meget bølgejernet vejer, for det kan altså blive tungt at stå og holde redskabet hvis det vejer for meget.

Det gode ved et bølgejern er dog at siden du ikke skal vikle håret rundt ligesom med et krøllejern, så går det lidt hurtigere og du skal ikke dreje og twiste det i forskellige retninger.

Vægten har derfor heller ikke lige så stor betydning, men det er dog stadig rart at det ikke bliver for tungt.  

Temperatur indstillinger

Det er en fordel hvis bølgejernet har flere forskellige temperatur. Varmeindstilinger har nemlig betydning når du skal style dit hår, som for eksempel hvor markante bølger du kan lave, hvor effektivt bølgejernet er og mulighed for at tilpasse varmen efter din hårtype.

Hvor varmt redskabet skal indstilles til afhænger nemlig blandt andet af din hårtype, og hvor tykt hår du har. Hvis du har tyndt eller fint hår bør du ikke anvende alt for høj temperatur da det kan skade dit hår, og det bølgejern du køber behøver derfor ikke have en meget høj maksimal temperatur. Hvis du derimod har meget tykt hår så skal du hellere lede efter en model med en høj maksimal temperatur, så det stadig er nemt at lave bølger i det tykke hår.

Belægning

Det har stor betydning om overfladen på varmelegemet har en god belægning, da det har en indflydelse pa hvor skånsomt varmestylingen er mod dit hår. Med en god belægning på bølgejernet vil du ikke skade dit hår mens du styler det, og det vil også modvirke statisk elektricitet og det betyder at håret ikke vil blive frizzy men bevare den glatte overflade og se mere glansfuldt ud.

Sådan bruger du et bølgejern

1. Tør håret helt

Dit hår skal være helt tørt inden du begynder at style det med varme. Det gælder faktisk uanset om vil style dit hår med et glattejern, krøllejern eller bølgejern. Hvis du prøver at style dit hår med varme inden det er helt tørt kan det faktisk brænde dit hår. Så, lad det enten lufttørre til det er 100% tørt eller brug din føntørrer

2. Husk varmebeskyttelse

Husk altid at bruge en heat protection spray når du skal bruge en varmestyling.

Med en god heat protection spray sikrer du at dit hår ikke kruser mens du styler det, og det beskytter håret effektivt så det ikke slider unødvendigt på det når du behandler det med varme.

3. Arbejd dig udad

Du får det flotteste resultat hvis du starter med at krølle håret omme i nakken og tager det inderste først, og så arbejder du udad.

Du skal herefter starte med at krølle den sektion hår du er ved inde fra hovedbunden og så krølle nedad mod spidserne.

4. Opdel håret i sektioner

Opdel gerne håret i sektioner og sæt de sektioner du endnu ikke krøller op med spænder eller en hår elasstik. På den måde er det ude af vejen, og du kan komme til de sektioner du vil starte med at krølle. Især hvis du har meget tykt hår vil det gøre meget nemmere at styre, hvis du inddeler det i sektioner, og det vil gøre det meget nemmere at nå ind til det inderste hår i nakken.

For at få det bedste slutresultat og mest volumen, skal du afslutte med at krølle pandehåret, eller det forreste hår, til slut. På den måde vil håret se voluminøst ud og bølgerne vil indramme dit ansigt flot.

5. Afslut med en setting spray

For at få stylingen til at holde så længe som muligt kan du afslutte med at bruge lidt hårspray. Afhængigt af hvor afslappet et look du går efter kan du enter bruge fingrene til at bryde bølgerne lidt op, eller en bredtakket kam. Hvis du går efter det mere polerede look vil hårsprayen hjælpe med at holde bølgerne helt pæne hele dagen.

Vil du lære flere gode råd til hvordan du plejer og styler dit hår så hop over og læs vores mange andre artikler om Skønhed!

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder