Krøllejern forsidebillede 2

De 5 bedste krøllejern – krøllejern til små og store krøller (2023)

Indeholder reklamelinks

Uanset om du er til store smukke krøller, afslappede løse krøller eller små definerede krøller så er et krøllejern din bedste ven til at style netop den frisure som du foretrækker. Står du og skal ud og lede efter et nyt krøllejern, så gennemgår vi her vores bedste bud på de 5 bedste krøllejern. Alle kan de noget forskelligt, og du kan her blive klogere på hvorfor hvert enkelt af dem er et godt bud på et nyt krøllejern.

Har du travlt? Her er vores favorit

Krøllejernet fra Remington er vores klare favorit, da det er et virkelig godt klassisk krøllejern til en rigtig god pris. Dette krøllejern passer til langt de fleste hårtyper, det varmer hurtigt op og er super nemt at bruge. Med dette krøllejern vil du hurtigt kunne lave flotte definerede krøller, efter netop det look som du foretrækker.

Det skal du kigge efter ved et krøllejern

I jagten på det bedste krøllejern for dine behov er der par ting du kan kigge efter for at blive klogere på hvad der passer til netop dine behov og dit hår. Vi har lagt vægt på i disse specifikationer i vores anbefalinger:

 • Tromlens diameter – det har betydning for krøllernes udseende hvor stor eller lille tromlen på krøllerjernet er i diameter så det skal du kigge efter så det passer til hvordan du foretrækker dine krøller ser ud
 • Varmeindstillinger – jo flere varmeindstillinger krøllerjernet har, jo flere hårtyper kan det passe til. Jo tykkere hår du har jo højere temperatur kan det tåle og skal det bruge for at krøllerne bliver definerede, og omvendt for mere fint hår
 • Formen på tromlen – formen på tromlen af krøllejernet kan også have betydning for hvordan krøllerne vil se ud, sp dette har vi også fokus på i vores anbefalinger
 • Længde på ledning – vi fremhæver også hvor lang ledningen er på krøllerjernet og om den kan rotere, da det gør det meget nemmere at bruge jernet, så man kan være sikker på altid at kunne nå stikkontakten og stadig stå foran spejlet
 • Hvor hurtigt jernet varmer op og slukker automatisk – at krøllejernet varmer hurtigt op og om det kan slukke igen automatisk hvis man glemmer at slukke det er også funktioner vi lægger vægt på

De 5 bedste krøllejern

1.     Babyliss Defined Curls 16 mm (C271E) – den budgetvenlige

Krøllejernet Defined Curls fra Babyliss er et super godt budgetvenligt valg. Vi er generelt vilde med produkterne fra Babyliss da de altid er er i god kvalitet, kan hvad de skal og helt bestemt er til at betale. Krøllejernet er på 16 mm i diameter hvilket give en pæn standard krølle.

Krøllejernet har kun en temperatur indstilling på 185 grader, men hvis du ikke leder efter et meget avanceret krøllerjern og blot vil have et der kan lave pæne krøller så er dette et super godt valg. De 185 grader er den temperatur indstilling som varmeredskaber altid tænder på som standard og det er en temperatur der passer til de fleste hårtyper, uanset om du er fint eller tykt hår.

Krøllejernet kommer med klemme på som betyder at du kan klipse ende af hårlokken fast under klemmen inden du ruller håret omkring jernet. Jeg foretrækker som oftest at krølle mit hår uden at bruge en klemme, men det gode er at køber du et krøllejern med klemme kan du altid blot lade være med at bruge klemmen og simpelthen bare vikle håret omkring jernet som du ville gøre normalt.

Det kan vi lide:

 • 16 mm i diameter giver en flot standardsize krølle
 • 185 grader passer til alle hårtyper
 • Hurtig opvarmning
 • Keramisk belægning
 • Budgetvenlig pris

2. Remington Copper Radiance krøllestav (CI5700) – den klassike

Krøllejernet Copper Radiance fra Remington er et super godt og klassisk krøllejern. Her får du mange funktioner til en rigtig god pris. Remington har kontinuerligt denne model i deres sortiment med løbende updates, og dette krøllejern har været en fast bestandel af min hår rutine i årevis, og vi holder altid af Remington’s produkter.

Tromlen (dvs. selve varmelegement) går fra 25-13 mm i diameter hvilket betyder at krøllerne bliver lidt mindre nede mod enden af håret. Dette krøllejern giver nogle super flotte definerede krøller, og da det har 9 forskellige temperaturindstillinger fra 150 til 210 grader, passer det til alle hårtyper da du kan justere temperaturen til netop dit behov.

Krøllejernet fra Remington varmer op på kun 30 sek, og har en dejlig lang ledning på hele 3 meter hvilket betyder at jernet er super hurtigt og nemt at bruge. Og skulle du glemme at slukke krøllejernet, så slukker det selv efter 60 min. Her får du virkelig god kvalitet til en super god pris.

Det kan vi lide:

 • Hurtig opvarmning på 30 sek.
 • 9 forskellige varmeindstillinger
 • Slukker automatisk efter 60 min
 • 3 meter lang ledning
 • Keramisk tromle der ikke slider på håret

3. Babyliss Shimmer Wand krøllejern (C456E) – til langt hår

Krøllejernet Bronze Shimmer Wand fra Babyliss er et lidt anderledes krøllejern grundet formen på tromlen. Dette jern har nemlig en oval form, hvilket give mere lette og løse krøller og som derfor kan skabe nogle anderledes krøller end et krøllejern med en alminde rund form.

Derudover har dette krøllejern også ekstra længde, hvilket betyder at det er ekstra godt at anvende hvis du har langt hår, så du kan være sikker på at der er plads på tromlen til at vikle håret hele vejen omkring. Du kan dog også sagtens anvende krøllejernet hvis du har kortere hår.

Krøllejernet fra Babyliss har hele 6 forskellige varmeindstillinger og går helt op til 210 grader, hvilket er super hvis du har meget tykt hår og har brug for lidt mere varme end de standard 185 grader. Krøllejernet varmer super hurtigt op og slukke automatisk igen hvis du kommer til at gå fra det uden at huske at slukke jernet, og så har det en 2,5 meter lang roterende ledning så du kan være sikker på at nå hen foran et spejl.

Det kan vi lide:

 • Oval tromle der giver løse og lette krøller
 • Ekstra lang tromle der passer til langt hår
 • 2,5 meter land roterende ledning
 • 6 forskellige varmeindstillinger
 • Kommer med både varmehandske og varmemåtte

4. HH Simonsen ROD Curling Iron – giver variation

Dette krøllejern fra HH Simonsen har en helt speciel form, da tromlen ikke er glat men derimod består af 4 kugler der giver det lidt specielle udseende, men formen har altså et formål. Kuglerne kan nemlig give meget varierende krøller afhængigt af hvordan du vikler håret omkring dem. Det kan også hjælpe med at variere størrelsen på krøllerne for hver hårtot så du får et mere naturligt resultat.

Tromlen varmer hurtigt op og er belagt med keramisk teflon der gør at håret nemt glider af jernet og ser glansfuldt ud. Dette er et anderledes krøllejern der giver nogle levende og mere tilfældige krøller.

Det kan vi lide:

 • Kan give anderledes krøller, løse og levende
 • Tromle belagt med keramisk teflon for beskyttelse mod håret
 • Kan variere udseende af krøllerne
 • 3 meter lang ledning
 • Varmeindstiling mellem 110 til 210 grader

5. Babyliss Quartz Tight Curls Wand 10 mm (C449E) – veldefinerede krøller

Krøllejernet Rose Quartz Tight Curls fra Babyliss har en diameter på kun 10 mm, hvilket betyder at det kan lave små spændstige krøller. Du kan dog faktisk også bruge det til at lave store vilde krøller, ved at skille håret efter du har lavet krøllerne og “fluffe” op i håret. Du kan også styre hvor tætte og stramme krøllerne skal være ved at variere hvor meget hår du vikler omkring ad gangen. Jo mere hår, jo større krøller kan få.

Krøllejernet har 6 forskellige varmeindstillinger og går op til 210 grader, og så har det 2,5 meter roterende ledning hvilket altid er at foretrække så ledningen følger dine bevægelser når du står og krøller håret.

Det kan vi lide:

 • Kan både give små og spædstige krøller, samt større krøller afhængigt af hvor meget hår der vikles omkring jernet
 • 6 forskellige varmeindstillinger
 • 2,5 meter roterende ledning
 • Slukker automatisk

Sådan bruger du dit krøllejern og får krøllerne til at holde

Vi har samlet vores bedste råd til hvordan du bedst krøller dit hår med et krøllerjern, så du kan opnå det bedste resultat og få krøllerne til at holde så længe som muligt.

Krøllejern

1. Brug det rigtige krøllejern

Selv det mest glatte hår, burde kunne få flotte veldefinerede krøller som holder hele dagen men det kræver at du vælger det rigtige redskab. At vælge det rigtige krøllejern betyder også at du skal kigge efter kvaliteten.

Jo flere muligheder krøllerjernet har for varmeindstillinger, jo bedre kan du være sikker på at jernet passer til dit hår. Når du kan indstille temperaturen kan du sikre at det kan blive varmt nok hvis du har meget tykt hår, eller bliver mindre varmt hvis du har meget fint hår.

Går også efter et krøllejern der har en god belægning på tromlen, f.eks. en keramisk belægning. Dette sikrer at det slider langt mindre på håret at bruge krøllejernet, da der ikke vil være friktion mod håret og det vil skabe langt mindre frizz så dine krøller bliver smukke og blanke.

2. Anvend den korrekt størrelse tromle

Størrelsen på krøllejernet, det vil sige hvor stor tromlen (den varme del af krøllejernet er) er også super vigtigt i forhold til hvilket krøllejern du bør vælge. Her kan det både have indflydelse i forhold til det look af krøller du gerne vil have, om de skal være store og lette eller små og tætte.

Derudover skal du også være sikker på at vælge et krøllejern der passer til den type hår du har samt hvor langt hår du har. Hvis du har kort hår (f.eks. skulderlangt) skal du passe på med at vælge et krøllejern der har en tromle med en meget stor diameter, da du ikke vil kunne vikle håret nok gange omkring tromlen. Har du derimod længere hår kan du godt gå efter et krøllejern med en større tromle, og evt. også en med lidt mere længde opå.

3. Forbered håret

Det kan oftest være nemmere at style og krølle hår der ikke lige er blevet vasket. Hvis det passer ind i din hårvask rutine kan du derfor med fordel bruge krøllejernet dagen efter du har vasket hår, da det vil være nemmere at få håret til at holde krøllerne når det ikke er helt nyvasket.

Hvis du gerne vil krølle håret den dag du har vasket hår og det derfor er helt nyvasket, så skal du sikre at håret er fuldstændigt tørt inden du går igang. Derudover skal du huske altid at bruge en god heat protection spray inde du går igang. Det hjælper både mod at dit hår ikke bliver skadet af varme, og sikrer et smukt resultat da det også giver glans til håret.

4. Lad krøllerne køle af

Et super vigtigt step efter hver hårtot, er at lade krølle køle ordentligt af. Det kan du f.eks. gøre ved lige at støtte krøllen med håndfladen når du har viklet den af krøllejernet, inden du giver helt slip på den. Derudover så lad helt være med at røre eller style krøllerne før de er kølet helt af, det vil lige give dem mulighed for at sætte sig.

5. Lad være med at rede krøllerne igennem

Hvis du gerne vil have et meget løst look for dine krøller, så skal du rede krøllerne igennem når du er færdig med at krølle håret. Men hvis du gerne vil have at de holder så længe som muligt dagen og aftenen igennem, så skal du faktisk lade dem være så meget som muligt.

Krøllerne vil nemlig naturligt falde lidt sammen i løbet af dagen, så derfor kan du nøjes med blot at lade fingrene løbe let igennem krøllerne for lige at skille dem en smule ad. Men herudover skal du ikke rede dem igennem med en børste hvis du gerne vil have de holder så længe som muligt.

6. Afslut med en setting spray

For det bedste og mest holdbare resultat skal du afslutte stylingen af dine krøller med en let omgang hårspray. Vi skriver en let omgang, da du med hårspray kun behøver en lille smule for at få effekten af lidt ekstra hold, hvis du bruger for meget vil håret derimod klaske sammen og føles klistret. Brug derfor en god hårspray over krøllerne når du er færdig med krøllejernet og er tilfreds med resultatet, og det vil hjælpe med dem at holde meget længere.

Vil du læse flere gode tips til skønhed og beauty rutiner så hop over og læs med i vores andre artikler om Skønhed hvor vi guider dig til den bedste hudpleje, gode tips til sundt hår og meget mere.

Share this post

VIL DU Læse mere?

Hop over over læs vores andre artikler herunder